Reditelj Južnog vetra: Odavno se šapuće da je Lečić taj

Showbiz 25. mar. 202112:44 > 13:23
Podeli:
Foto: Arhiva/E-Stock

"Mogu da kažem da sam za taj slučaj čuo još odavno. O tome se pričalo i šaputalo među glumcima od kojih sam i čuo to ime, da je Branislav Lečić taj filmski moćnik, koji silovao Danijelu. Pričalo se i o nekim drugim imenima. Nisam hteo da to uzimam za ozbiljno jer se tako svašta priča. Ali eto, ispostavilo se sad, posle skoro godinu dana, da je to tačno", priča za Nova.rs reditelj Miloš Avramović povodom optužbi glumice Danijele Štajnfeld da ju je u maju 2012. godine silovao njen kolega Branislav Lečić.

PROČITAJTE JOŠ

Iako je u proteklih nekoliko dana slučaj Štajnfled-Lečić glavna tema medija, retki su se iz glumačkog sveta oglasili i pružili podršku mladoj glumici.

Reditelj „Južnog vetra“, Miloš Avramović, jedan je od retkih muškaraca iz branše koji je javno podržao Štajnfeld, te otkrio da je za pomenuti slučaj čuo pre izvesnog vremena.

„Ne znam šta da kažem osim da sam šokiran i da iz sveg srca podržavam Danijelu. Ljudski mi je jako žao zbog toga što se desilo. Naravno, ne mogu ništa da pričam unapred dok se to pravno ne reši i ne razreši. Ne želim ni da donosim neke definitivne zaključke, ali ja sam uvek srcem intuitivno uz žrtvu, posebno u ovakvim situacijama. Puna podrška za nju u svakom smislu i zaista mi je žao nekako na najličnijem, ljudskom nivou.

Foto:Screenshot/Youtube/Južni vetar

Avramović kaže da Štajnfeld ne poznaje lično, ali da je simptomatično to što je u momentu kada je njena karijera krenula uzlaznom putanjom utihnula i nestala, te da je u njoj u to vreme prepoznao vedrinu, talenat i pozitivnu energiju.

„Danijelu ne poznajem lično i nikada je nisam video, ali kad se pojavila na ekranu, bila je jedno novo, sveže i zanimljivo lice i onda je odjednom nestala. Baš sam se pitao šta se desilo s njom i gde je. Čuo sam da je otišla u Ameriku i da pokušava da radi nešto. Sad se ispostavlja da je sve to nekako bilo povezano sa ovim. Ne znam. Nekako je u toj devojci bilo toliko vedrine, talenta, energije i potencijala za sjajne stvari. Deluje mi da je ovo toliko uticalo na nju da i dan-danas proživljava tu traumu. Baš je tužna priča, ali potrebno je da se svi ujedinimo, pružimo joj podršku i radimo sve što možemo da se takve stvari više ne dešavaju.“

Reditelj ističe da se pribojava da će se nakon Miroslava Aleksića i Branislava Lečića nastaviti niz predatora iz domaće filmske industrije.

PROČITAJTE JOŠ

„Inače, dodao bih još jednu stvar koja je dosta važna za našu profesiju. Posle Mike i Lečića, ko zna šta će još da bude. Svi se bave tim stvarima, odnosno seksualnim uznemiravanjem i silovanjima. Daleko od toga da se ne dešava, ali žao mi je što se cela profesija tako stigmatizuje. Mislim da se takve stvari na užas svih nas dešavaju u svim profesijama, a da je jedina razlika to što su ovde žrtve ili počinioci poznate ličnosti i samim tim dobijaju više pažnje i medijskog prostora i znaju da će zbog popularnosti i većina javnosti stati iza žrtve. Žao mi je međutim isto tako i onih žena koje doživljavaju slične stvari u nekom malom mestu i rade na primer u nekoj pošti ili prodavnici, jer one imaju manje hrabrosti i podrške da izađu i kažu šta im se dešava“, priča Avramović dodajući da stiče utisak da javnost sve više preispituje žrtve i ne veruje im, što smatra apsolutno neprimerenim i suludim.

„Kako se ide iz slučaja u slučaj, sve mi se čini da javnost, gledajući po komentarima i slušajući priče, smatra da te žrtve izmišljaju i preteruju. Misle da to postaje način da se dođe do popularnosti i tako neke morbidne i bizarne priče čujem, što je potpuno suludo i jezivo. Cela ta zbrka i nezrelost u pristupu takvoj vrsti problema i međuljudskih odnosa je samo rezultat polupanog društva i države u kojoj živimo. Žao mi je što je tako, ali se nadam nekim boljim vremenima i većem razumevanju i brizi o bližnjima i društvu u okruženju“, zaključuje Avramović.

Branislav Lečić Foto:BETAPHOTO/MILOS MISKOV

Podsetimo, Danijela Štajnfeld je prvi put u svom filmu “Zaceli me” izjavila da je silovana, dok je javnost u ponedeljak saznala da za to optužuje Branislava Lečića. Nakon ovog događaja Danijela je rešila da se preseli u Ameriku.

Nakon što su u javnost dospele pomenute informacije, Branislav Lečić se oglašavao više puta, gde je između ostalog i rekao da je spreman da ide na poligraf, te da su optužbe Danijele Štajnfeld gnusna laž.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar