Vedrana Rudan Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIC/bs

Poznata književnica Vedrana Rudan razvela se od supruga nakon 30 godina braka. Vest o razvodu objavila je na svom blogu Rudan.info, a pratioce na društvenim mrežama zamolila je za privatnost u ovom osetljivom periodu.

Rudan je napisala kako je od sada već bivšeg supruga odlučila da se rastane nakon što su zbog pandemije i lokdauna provodili 24 sata dnevno zajedno. Shvatila je tada da se njihova interesovanja razlikuju. Nju zanimaju, kako piše, samo torbe, dok je njen bivši suprug bio okupiran odlascima na preventivne zdravstvene preglede. Ona je obilazila prodavnice, on privatne poliklinike, navela je ona u svom blogu.

„Jednog su dana rekli, nema korone. Otišla sam u grad i kupila sedam torbi i privezak za ključeve, ručni rad, u obliku torbe. Popizdeo je. Rekao je da patim od torbatitisa. Moj, hvala bogu bivši muž, uvek je bio duhovit kad je trebalo po meni sr***. Rekla sam: ‘Dosta! Dosta mi je tvojih pregleda, umireš od zdravlja, čoveče! Umesto da se posvetiš meni, ti dane provodiš u privatnim klinikama. Majmune, jedini si u gradu koji u privatnoj klinici imaš popust!’ Odselio se u kuću pokojnih roditelja, ja sam ostala u našoj“, otkrila je Vedrana između ostalog na svom blogu, pa mnoge iznenadila onim što je usledilo.

PROČITAJTE JOŠ

Naime, Rudan je najavila i novo venčanje koje će se održati idućeg utorka. Za svog budućeg muža kaže da je sasvim drugi čovjek.

Mlađi je od nje 16 godina i pun je života. Zaljubili su se, kako je otkrila, u jednoj prodavnici u Ulici Matije Gupca. On je sebi kupovao ljubičaste cipele, a Vedrana je gledala u ljubičastu torbu.

„Super je torba“, rekao je. Već me godinama niko ne vidi. Oduševila sam se.

„Tvoje su cipele ludilo, koja slučajnost, iste su boje kao i moja torba.“ „Najbolje bi bilo da ih i ti kupiš, pa da hodamo kroz život istim korakom.“ Kužite? Koja dobra baza. „Pa da hodamo kroz život istim korakom.“ Otišli smo kod njega kući na piće, ostalo je istorija“, otkrila je Rudan, pa najavila venčanje koje će se u utorak održati u opatijskom parku pored crkve.

„Venčaćemo se. Neka to zaista ostane među nama, u crkvi. Nismo kršteni ni jedno, ni drugo, sveštenik je rekao, nema veze, platite novo zvono“, istakla je Rudan, pa se osvrnula i na kritike svojih zlobnih prijateljica koje, kako tvrdi, govore da će to biti brak iz interesa.

„Bolji je brak iz interesa nego brak bez interesa. Ja imam pare i želim da živim, on želi pare. I u meni i u njemu gori želja. Može li bolje? ‘Neće to na duge staze.’ Gadure! Znam. Sve ima rok trajanja. Ja ću rok koji mi je preostao pretvoriti u rokenrol“, zaključila je Vedrana Rudan.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare