Vedrana Rudan Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIC/bs

Kontroverzna književnica Vedrana Rudan dala je novi intervju za magazin Story, u kojem je, između ostalog, govorila o svom životu. Kako je istakla, trenutno najviše uživa i ne razmišlja o budućnosti. Svesna je, kaže, da su joj dani odbrojani.

„Uskoro ću navršiti 72 godine. Danas sam šetala centrom Rijeke, dan je bio sunčan, ljudi su ispijali kafe, muž i ja smo ručali u maloj konobi, oko vrata me grejala ogrlica Ivane Knez, genijalne Makedonke. Shvatila sam da živim svoj apsolutno najbolji deo života. Ne opterećujem se budućnošću, znam da su mi dani odbrojani. Baš zato živim sad i ovde. Šta će biti sutra, neka o tome razmišljaju oni koji misle da su besmrtni. Ja znam, kako bi rekla velika književnica Izabela Aljende, da smrt stanuje u mom vrtu i da me čeka“, rekla je Rudan za pomenuti magazin.

PROČITAJTE JOŠ

„Neka čeka. U mežuvremenu ću ispijati makijato bez kofeina, držati muža za ruku, gledati u more, putovati u Beograd, Zagreb, Skopje, Split, Novi Sad… i uživati u svakom trenutku“, dodala je ona.

Istakla je još da je celog života muči jedna tema, a to je – kako svet osloboditi „gadova“ od kojih žene strepe dok ne umru.

„Svaka žena, bez obzira na starost i status ima svog zlostavljača ako se ne pobrine da ga reši. Meje je zlostavljao otac, pa prvi muž. Kada sam s njim raskinula bolesnu vezu, rekla sam sebi – Nikada više. Na svetu ima mnogo dobrih muškaraca, treba znati izabrati ili treba znati živeti bez njih. Mislim da je ovo drugo ipak bolji izbor. U ovoj knjizi je izašla priča mog života (Puding od vanilije, prim.aut)“, ispričala je Rudan.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Svi komentari (21)