„Provincijalka“ čuvena Đoletova pesma koju je posvetio Olji

Showbiz 19. feb. 202119:23 > 19:25
Podeli:
đorđe balašević
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Poznati kantautor Đorđe Balašević preminuo je danas u 67. godini. Čitavog života voleo je samo jednu ženu - njegovu Oliveru, a priča o njihovoj ljubavi pretvorila se u legendu, naširoko poznatu. Upravo ljubav prema jednoj provincijalki koja je došla da studira u Novi Sad, bila je inspiracija da napiše čuvenu pesmu "Provincijalka".

Pročitajte još:

U vreme dok je Olivera studirala i živela u Studentskom domu „Slobodan Bajić“ u Novom Sadu u sobi 212, on je, kako je rekao, igrao na obližnjem đačkom igralištu fudbal sa stanarima iz doma i ubrzo se pročulo za njihovu ljubav.

„On tvrdi da je ta pesma vezana za ovu sobu. Ja znam da sam za stolom čitala beleške sa predavanja, spremala ispit i gledala često kroz prozor čekajući kada će se pojaviti. Tada mobilnih telefona nije bilo, pa je Đole zviždao pod prozorom. Taj zvižduk i danas koristi kad negde zalutamo u nekom gradu ili tržnom centru. Kada bih čula njegov zvižduk, brzinom svetlosti bi strčala kroz hodnik da ga vidim, tako da je ta pesma to na vrlo lep način ispričala“, otkrila je Olivera nedavno.

Inače, na ulaznim vratima sobe broj 212. danas se nalazi pločica „Dok ona ne sleti niz hodnik studenjaka… Olja i Đole Balašević, 1. juni 1979“. Jer baš tu počela je najlepša ljubavna priča.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama Instagram, Fejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar