Foto: Nova S

"Rođena je u Beogradu, kao dete je sa roditeljima otišla u Kanadu i počela da se bavi glumom. Snimila je nekoliko filmova i serija, svet je upoznao kao Almu u planetarnoj popularnoj seriji "Sluškinjina priča" čija je četvrta sezona nedavno počela da se prikazuje", najavio je voditelj Danilo Mašojević glumicu Ninu Kiri koja se onlajn putem uključila jutros u emisiju "Probudi se" na TV Nova S. 

Glumica je objasnila kako je Nina Kiridžija postala čuvena Nina Kiri.

„Ja sam ovde u Vankuveru imala agenticu koja mi je rekla da bi bilo teško da ljudi ovde izgovore moje prezime „Kiridžija“ pa mi je dala savet da promenim to u „Kiri“. Nisam ni razmišljala nego sam promenila i tako se sve to desilo“, rekla je Nina, a potom objasnila kako je postala deo planetarne serije.

„Imala sam audiciju, kao i uvek. U to vreme nismo ni znali kakva će to serija da bude. Čitala sam knjigu „Sluškinjina priča“ kada sam pohađala srednju školu, a ta serija postala je mnogo veća nego što smo mi mislili.

PROČITAJTE JOŠ

Na pitanje da li je teško graditi karijeru u Kanadi budući da je srpskog porekla, glumica je istakla da je ona sa godinu dana otišla iz Srbije, te da se oseća kao Kanađanka.

„Pa dobro. Ja sam ovde ipak odrasla i došla sam sa godinu dana. Ne bih rekla da je meni bilo teško zato što sam ipak Kanađanka na neki način. Nemam naglasak na engleskom. Čak i to prezime što sam promenila mi nije smetalo. Volim što sam iz Srbije i što pričam drugi jezik. Uvek je lepše živeti kada imaš drugačija iskustva“, rekla je glumica.

Ceo razgovor sa Ninom Kiri pogledajte u video prilogu na početku teksta.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.