Foto: Profimedia.rs

Nina Kiridžija, poznatija kao Nina Kiri, poreklom je iz Srbije, a svoju glumačku karijeru izgradila je u Americi.

Glumica je rođena 1992. u Beogradu, dok se još kao desetogodišnjakinja preselila u Kanadu i završila srednju školu u Vankuveru.

Nina je svoje prve glumačke korake započela uprvo u Kanadi, gde je prvo igrala u školskom pozorištu, a 2007. godine je počela profesionalno da se bavi glumom. Od tada je učestvovala u mnogim stranim projektima.

Foto: Profimedia.rs

 

Kirina prva televizijska pojava bila je 2011. godine na „Disney Channel-u“ u filmu „Geek Charming“, da bi se zatim 2016. udružila sa koleginicom, srpkinjom Sanjom Živković iz Kanade, s kojom je sarađivala u kratkom filmu Kleo.

Nina je igrala glavne uloge u tri horor filma: „Pustite je van“, „Ukleta kuća na Kibri putu“, i „Hertic“ za koji je dobila nagradu za najbolju glumicu na festivalu fantastičnog filma „Buffalo Dreams“.

Jedna od njenih zapaženijih uloga bila je u seriji „Sluškinjina priča“, gde se pojavljuje od prve epizode i tumači lik Alme.

PROČITAJTE JOŠ

Kiri je u jednom intervjuu istakla da joj je privlačna i srpska kinematografija i da bi volela da igra u srpskom filmu, ali i to da je često hvata nostalgija za rodnim Beogradom.

– Imala sam samo godinu dana kad smo se preselili u Kanadu, ali smo moja sestra i ja često provodile leta kod bake u Pančevu, tako da su mi ta leta ostala u sećanju. Zadnji put sam bila u Beogradu pre tri godine. Nedostaje mi i uvek imam nostalgiju za Srbijom, kao i želju da provedem neko vreme tamo – rekla je svojevremeno Nina za Blic.

Inače, Kiri je nedavno na svom Instagram nalogu potvrdila da dolazi u Beograd zbog „FESTA“, koji će se održati od 28. februara do 8. marta.