Probudi se: Dua Lipa – pop zvezda ili okoreli nacionalista?

Showbiz 21. jul. 202008:21 > 14:02
Podeli:
Foto:EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Nakon što je planetarno popularna zvezda Dua Lipa objavila zastavu Velike Albanije na svojim društvenim mrežama, dobila je, očekivano ili ne, mnogo pažnje - ne samo u Srbiji, već u celom svetu. Dok se jedni dive njenoj smelosti da otvoreno širi nacionalističke ideje, drugi su zgroženi njenim desničarskim stavovima u vremenu kada holivudske zvezde propagiraju mir, toleranciju i borbu za ljudska prava.

Naročito burne reakcije stigle su iz Srbije, čime je Dua Lipa postala i više nego relevantna tema za razgovor. O talentu, moći na društvenim mrežama i lobiranju, voditeljka i novinarka Nevena Madžarević razgovarala je u jutarnjem programu „Probudi se“ televizije Nova S, sa novinarom N1 Petrom Gajićem i marketingškim strategom Natalijom Čorbić.

PROČITAJTE JOŠ

„Rita Ora je takođe poznata po propagiranju nezavisnog Kosova, ali nikada nije propagirala Veliku Albaniju, to su dve različite stvari. Suviše je slučajnosti. Najpre njen otac, koji je takođe umetnik, muzičar, imao je rok bend na Kosovu u vreme SFRJ, objavio je za svetski dan izbeglica poruku gde je njegova ćerka, planetarna zvezda Dua Lipa u pozadini, sa komentarom da se priseća 1999. godine, kada je milion Albanaca moralo da napusti svoje domove“, započeo je Gajić i dodao:

„Onda je ona pitala kompaniju Apple, zašto je jedina država na svetu koja ima te reckave granice na mapama, jer ona ne izgleda kao državna granica. Nakon toga je isprovocirana različitim komentarima Velike Albanije i to je ustvari velika greška. Izgleda kao čist nacionalizam, a ne lobiranje.“

Natalija Čorbić, s druge strane, smatra da jedna pop zvezda nema nikakvog uticaja na Brisel i mesta gde se odluke o tome zaista donose.

„Verujem da je uticaj ravan nuli na političkom aspektu. Ako očekujemo od pop zvezda da ostvare uticaj u Briselu, to se neće desiti. Svakako će uticati na širenje te ideje, na vernost, pogotovo među pripadnicima svoje države“, rekla je ona.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

 

Komentari

Vaš komentar