Foto: Printscreen/YouTube/Boban Rajkovic

Milan Marković Minja, jedna od najistaknutijih muzičkih ličnosti u Nišu i bivši član legendarne grupe Lutajuća srca, preminuo je u 71. godini.

Minja je bio istaknuti kompozitor, muzički producent i dirigent.

PROČITAJTE JOŠ

Diplomirao na Muzičkoj akademiji violončelo. Idejni je tvorac festivala nove gradske pesme Niška jesen, osnivač etno orkestra Catena mundi i vokalnog ansambla Naissus Vocalis. Jedan je od osnivača poznatog niškog ansambla Groš. Minja je čovek koji je čitav svoj život posvetio muzici, a decenijama je bio član niškog Simfonijskog orkestra.

„Otišlo je još jedno Lutajuće srce. Milan Marković Minja legenda i jedan od osnivača grupe Lutajuća srca zauvek nas je napustio i otišao u legendu. Pozdravi nam Miku Tamburu, a mi ćemo da vas pamtimo i pričamo o vama budućim generacijama. Mnogo ste uradili za naš Niš – Hvala“, rekao je producent filma o ovoj legendarnoj grupi „Arhiv emocija“ Oliver Paunović.

Koncertom u Domu vojske krajem 2019. godine niška grupa “Lutajuća srca” obeležila je pola veka trajanja, redak jubilej kojim se može pohvaliti mali broj umetnika.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Tagovi

Komentari

Svi komentari (0)