Foto:Nova S

Smrt dvoipogodišnje devojčice iz Nove Gradiške, koja je stradala od brutalnih batina svojih roditelja, potresla je čitav region, a hrvatska pevačica Ida Prester jedna je od onih koja se ovim povodom oglasila objavivši potresan status na Fejsbuku.

„Jako sam potresena. Ceo region danas plače za ovom sirotom curicom koju je majka pretukla do smrti nakon što je roditeljima vraćena iz hraniteljske porodice. Monstruma koji mlate svoju decu i bebe ima hrpa oko nas, oduzimaju im se deca pa se vraćaju… Biološki roditelj UVEK ima prednost pred usvojiteljem“, počela je Prester, te dodala:

Jako sam potresena.
Cijela regija danas place za ovom sirotom curicom koju je majka pretukla do smrti nakon sto je…

Posted by Ida Prester on Monday, April 5, 2021

„Lično znam desetak parova i pojedinaca, divnih ljudi, koji čekaju godinama da pruže dom ovakvom nekom malom biću. Oni očajni i izgubljeni u raljama nesmiljene birokratije, s druge strane napušteni mališani koji nemaju nikoga da ih poljubi za laku noć i kaže – ti si moj. I mnogi koji trpe ovakve traume i riizikuju život“, nastavila je ona:

„Nadam se da je ovo sad prelomna tačka. Pridružujem se svim apelima za hitnu promenu prakse, lakše oduzimanje dece dokazanim zlostavljačima i lakše usvajanje dece svim ljudima koji zadovolje zakonske kriterijume i koji žele da poklone bolji život ostavljenoj i zlostavljanoj deci nezavisno o bračnom stanju, polnoj orijentaciji i sličnim apsurdnim ograničenjima.“

PROČITAJTE JOŠ

Ida je na kraju dodala da je spremna da izađe na ulicu, ukoliko ovaj tragičan događaj izazove proteste.

„Ako se spremaju neki protesti na tu temu – zovite, stižem, dođite i vi. Za roditeljstvo imaš jednu šansu, za roditeljstvo nema popravnog“, zaključila je.

Podsetimo, devojčica od dve i po godine u sredu je primljena u zagrebačku Kliniku za dečje bolesti Klaićeva s teškim telesnim povredama nakon što ju je, kako se osnovano sumnja, pretukla njena 24-godišnja majka, koja je zajedno sa svojim 27-godišnjim suprugom i ocem devojčice u istražnom zatvoru.

Iz pomenute bolnice juče je izdato saopštenje u kome se navodi da je dvoipogodišnja devojčica, nažalost, preminula.

“S velikom tugom i žaljenjem moramo vas izvestiti da je kod naše male pacijentkinje, uprkos svim preduzetim terapijskim merama i izuzetnim naporima intenzivističkog tima, došlo do kritičnog kliničkog pogoršanja. U skladu s tim, prema protokolu sproveden je postupak za utvrđivanje moždane smrti, što je nažalost potvrđeno. Počivala u miru”, stoji u saopštenju.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.