Pripreme za 94. dodelu Oskara Foto: JAVIER ROJAS / Zuma Press / Profimedia

U toku su poslednje pripreme za 94. dodelu Oskar nagrada u Los Anđelesu - američki mediji javljaju da su, samo desetak sati pre početka ceremonije, velike filmske, TV i muzičke zvezde, dobrodošle.

Nakon tri godine pauze večerašnja ceremonija imaće domaćine i to tri dame, glumice Redžinu Hol, Ejmi Šumer i Vandu Sajks.

Da je ovogodišnji Oskar konačno u znaku žena, potvrđuje i rediteljka Džejn Kempion koja sa filmom „Moć psa“ ima najviše nominacija – čak dvanaest.

Na listi sa najviše nominacija su i filmovi: „Dina“ (10), „Belfast“ (7), „Priča sa zapadne strane“ (7), „Kralj Ričard“ (6), „Don’t Look Up“ (4), „Aleja noćnih mora“ (4), „Povezi me“ (4), „CODA“, „Pica od sladića“ (3).

Pripreme za 94. dodelu Oskara Foto: Robert Gauthier/Los Angeles Times / Shutterstock Editorial / Profimedia

Među nominovanima za najboljeg glumca – favorit je Vil Smit („Kralj Ričard“), a slede Havijer Bardem („Being the Ricardos“), Denzel Vošington („Tragedija Magbeta“), Endru Garfild („Tick, Tick … Boom!“). Nominovan je i Benedikt Kamberbač („Moć psa“), koji će, prema prognozama „izvisiti“, a odigrao je „ulogu života“, po oceni eminentnih kritičara.

Pripreme za 94. dodelu Oskara Foto: Robert Gauthier/Los Angeles Times / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kada je reč o najboljim glumicama, prema stranim agencijama, najviše šansi da u rukama drži najprestižniju nagradu na svetu ima Džesika Čestejn („Oči Tami Fej“), odmah iza nje je Kristen Stjuart za film „Spenser“, a u trci su i Olivija Kolman („Mračna kći“), Penelopa Kruz („Paralelne majke“) i Nikol Kidman („Being the Ricardos“).

Detalje o večerašnjoj dodeli Oskara možete pročitati u tekstu „Sve o dodeli Oskara„.

BONUS VIDEO: Dragan Jovićević: Očekuje nas neizvesna 94. dodela Oskara

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

 

 

Komentari

Svi komentari (0)