Pitali smo influensere čime bi se bavili kad bi društvene mreže zauvek nestale

Showbiz 05. okt. 202123:06
Podeli:
Influenseri Foto: Privatna arhiva, Nova.rs

Skoro sedam sati Fejsbuk, Instagram i WhatsApp bili su nedostupni za korisnike širom sveta. Zbog ovoga su se uzrujali i obični ljudi koji navedene platforme koriste samo radi zabave, a kako su to podneli influenseri koji od Instagrama i Fejsbuka zarađuju, pitali smo Davora Gerbusa, Saru Stanković i Andriju Jo.

„S obzirom na to da sam sve započeo na Jutjubu, sigurno bi se aktivnije vratio snimanju. Posvetio bih se videima i toj vrsti sadržaja, a vjerujem da bi ubrzo poceo i tvitovati, što me do sada nikada nije posebno privlačilo“, rekao je za Nova.rs popularni hrvatski influenser Davor Gerbus.

Zbog pada društvenih mreža, Zakerberg, osnivač Fejsbuka je izgubio pet milijardi dolara, a Davor za Nova.rs kroz smeh kaže da je imao više sreće od njega.

„Hvala Bogu ništa nisam izgubio. Sve aktivacije u tom periodu su pomaknute za par dana i zato ništa nisam izgubio“, rekao je hrvatski influenser.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Davor Gerbus (@davorgerbus)

Jutjuberka i influenserka Sara Stanković za Nova.rs, s druge strane, govori da bi nastavila svoju televizijsku karijeru, te da njoj društvene mreže nisu nikakav prioritet.

„Ja već radim na televiziji, samo bih nastavila time da se bavim. Nastavila bih i bez društvenih mreža, jer mi to nije primarno. Poznajem i druge influensere koji studiraju, konkretno moja sestra Lea Stanković studira, a ona je influenserka, tako da verujem da bi se bavila svojom strukom, ništa se ne bi specijalno promenilo kod nas. A što se tiče drugih influensera, e za njih ne znam“, rekla je Sara kroz smeh za naš portal.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sara Stankovic (@saraastankovic)

Pevač i influenser Andrija Jo takože kroz smeh govori da bi, ukoliko bi se Instagram, Fesjbuk i Jutjub večeras ugasili zauvek, verovatno čuvao ovce.

„Ako sve bude kako treba, sledeće godine biću inženjer računarske multimedije i nakon toga bih napravio novu društvenu mrežu, a u međuvremenu bih otišao na planinu i čuvao bih ovce da malo odmorim“, rekao je on kroz smeh za Nova.rs.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Andrija Jović (@andrijajo)

Podsetimo, šef tehničkog odseka Fejsbuka Majk Šrefer oglasio se sinoć na Tviteru i objavio da ova kompanija ima problema sa umrežavanjem, te da timovi rade da što brže otklone ove probleme.

PROČITAJTE JOŠ

„Najiskrenije se svima izvinjavamo zato što je došlo do prekida u radu. Imamo problema sa umrežavanjem i timovi rade što je brže moguće da otklone greške i obnove rad što je brže moguće“, napisao je Šrefer.

Bogatstvo osnivača Fejsbuka za samo nekoliko sati umanjeno je za sedam milijardi dolara zbog višesatnog prekida rada popularne mreže, naveo je Blumberg.

Zanimljivo je i da se ovo dešava samo dan pošto je Fransiz Haugen, uzbunjvač iz Fejsbuka, otkrila u jednom intervjuu da ova društvena mreža daje prednost profitu nad javnim dobrom. Svoje tvrdnje potkrepila je sa više od deset hiljada stranica internih istraživanja i dokumenata.

BONUS VIDEO: Fejsbuk, Instagram i Vocap: Pali i živci i akcije

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar