Petar Božović: Konačno, ko pravi Crnogorac, ustajem u podne

Showbiz 11. apr. 202000:05
Podeli:
Foto: Zoran Lončarević

U momentu kad se ceo svet zaustavio zbog pandemije koronavirusa, legendarni glumac Petar Božović, iako rođen u beogradskoj opštini Zemun, priznaje da su mu je ovih dana proradio crnogorski gen.

On je u intervjuu za Novosti ispričao kako se prisetio nekih zapostavljenih rutina i odlučio da ih primeni u vreme karantina, a vezane su, kako kaže, za njegovo crnogorsko poreklo i korene.

„Sadašnji način života mnogo je drugačiji od onog koji sam vodio u „normalnim okolnostima“, duže spavam, do podneva – kroz smeh, uz dozu perfidnog humora kakav samo on poseduje, za „Novosti“ ističe glumačka legenda.

PROČITAJTE JOŠ

On dalje priča da jedini izlazak koji trenutno ima jeste onaj na terasu, gde odradi fiskulturu, kako bi mu dan bolje počeo.

„Po dobrom starom običaju u Srba, kada se završi doručak, koji uz raskošnu trpezu sadrži i pokoju čašicu „ljute“, sa ženom Snežanom odmah kreću pregovori šta kuvati za ručak. E, tu uvek nađemo zajednički jezik“, dodaje šaljivo u daljem razgovoru za Novosti, dok pandemiju koronavirusa poredi sa ratnim stanjem.

PROČITAJTE JOŠ

„Problem kod našeg naroda je sada već decenijski izostanak jakog i čvrstog vojnog sistema, pa je zbog toga prisutna i velika nedisciplina. Tu je i nedostatak domaćeg vaspitanja, koje se u dobroj meri izgubilo. Kod mnogih naroda je to stvar kulture, dok je kod nas stvar moranja. To je velika razlika. Gotovo nepremostiva, zaključuje Božović i na kraju ipak optimistično konstatuje da je sve ovo „mačji kašalj“ u odnosu na ono kroz šta su Srbi prošli kroz istoriju, zaključno sa 1999. i agresijom NATO.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.