Penzioneri opet na slobodi: Kafane će još malo da sačekaju

Showbiz 07. maj. 202015:15 > 15:16
Podeli:
Foto: Arhiva

Nakon ukidanja vandrednog stanja u Srbiji, prema novoj odluci Republičkog Kriznog štaba i epidemiologa Predraga Kona, i stariji od 65 godina sada su u mogućnosti da se slobodno kreću, te da sami procenjuju rizik na osnovu podataka o epidemiološkoj situaciji, koji će i dalje redovno biti dostupni. Iako se penzionerima i dalje preporučuje da ostanu kod kuće, a da napolje izlaze isključivo pod maskama, i to u vreme kad je najmanje rizično, mnogi naši poznati penzioneri već imaju planove. Ipak, većina njih i dalje želi da ostane kod kuće, jer kako kažu, karantin im i nije toliko smetao.

Političar Milutin Mrkonjić odmah se vratio se svojim starim dnevnim obavezama, a najviše se obradovao šetnji sa svojom partnerkom, pevačicom Anom Bekutom.

PROČITAJTE JOŠ

„Bio sam i biću disciplinovan. Korona nas tera na to i treba tako. Kod mene je sve isto, osim toga što sam počeo da odlazim u Skupštinu. Poštujem sve mere koje je obrazložila lepa doktorka Darija Kisić. Pored svega toga, meni je najdraže što sam se mojoj Ani pridružio u šetnjama. Ona više ne šeta sama. To je velika novina u mom životu. Napolju se ne zadržavamo mnogo, čisto da malo istegnemo noge. Lepo nam je i kod kuće. Sad sam se bacio u proveru da li je Ana našla nekog dečaka dok sam ja sedeo kod kuće (smeh). Ona sada izgleda bolje nego pre 30 godina. Tri puta dnevno pile, znaš na šta mislim. Neće me tako lako udariti srčka. Šalim se naravno“, u svom stilu priča Mrkonjić.

Pevačica Goca Lazarević je s druge strane dva meseca kako kaže maštala o sedenju u kafani, a po izlasku iz kućnog karantina prvo je otišla u kozmetički salon da se sredi od glave do pete.
„Nisam se ni osećala kao da sam u karantinu i dok nisam smela da se šetkam. Ali znate šta sam odmah uradila? Otišla sam da sredim nokte, a sada sam kod frizera. Malo promene nije na odmet. Rekla sam da ću prvo da odem u kafanu. Međutim, nisam stigla pa ću za vikend. Obožavam lokale na vodi i pothitno moram da odem sa se nauživam kao čovek. Volim da gledam u vodu i da se opustim. To su sitnice koje život čine lepšim“, kaže pevačica za Nova.rs.

Foto:Privatna arhiva

Glumac Vlasta Velisavljević, međutim još ne želi da napušta samoizolaciju radi, kako kaže, radi sopstvene bezbednosti.

„Ja sam rešio da ne ispoštujem ovu novu odluku, i da u samoizolaciji ostanem do juna. Nakon ova dva meseca koliko sam izdržao, neću sigurno izlaziti na ulicu bar još tri nedelje. Zašto bih se opterećivao time da li ću usput nekoga sresti, i rizikovao svoje zdravlje. Bolje bi mi bilo sa se lepo sve ovo završi pa da sednem u kafanu bez odstojanja. Navikao sam na ovo i bolje sada da izguram koliko mogu. Jedva čekam potpunu slobodu jer sam slobodan čovek, neću da robujem sitnicama. Ako treba onda neka se robuje za nešto drugo“, kaže Vlasta za Nova.rs.

Foto:Nemanja Jovanović

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar