Podeli
Foto:Privatna arhiva

Pevačica Goca Lazarević, koja je zbog pandemije koronavirusa, izolovana u svom domu, potpuno sama će dočekati i najveći hrišćanski praznik Uskrs.

Pošto joj porodica mnogo nedostaje, pevačica, koju pamtimo po njenom svevremenskom hitu “Vidovdan”, pronašla je, kako kaže, utehu u eksperimetnisanju u kuhinji i pripremi raznih specijaliteta.

Ona za Nova.rs govori o tome kako će zbog policijskog časa, koji ističe u utorak u 5 sati ujutru, svoje najmilije videti tek u utorak i to izdaleka. Zbog preporučene socijalne distance neće moći ni da se kucaju jajima, pa je Goca smislila da se gađaju preko kapije.

“Živ se čovek na sve navikne. Prosto se nerviram što sam se skoro navikla na ove vanredne uslove u kojima sada živimo. Vaskrs ću provesti kao i svoj rođendan, nažalst, sama. To ne znači da praznik neće imatu svečanu atmosferu jer je to najveći, pa samim tim i najradosniji praznik. Baš zato što čoveka održava nada i vera verujem da će ova situacija brzo proći i da će biti bolje za sve. U tom smislu nisam mnogo tužna jer sam se navikla i više ne brojim kao vojnik dane nego kažem sebi da će proći.

PROČITAJTE JOŠ

Ofarbala sam jaja, a prethodno sam brala travke u dvorištu. Tužno je što će i drugi dan Vaskrsa biti policijski čas, pa ću tek trećeg dana videti decu. Oni će doći samo do kapije. Pošto se ne možemo kucati onda ćemo svoje najmilije gađati jajima. Mi ćemo se gađati jajima preko kapije. Kad uzmem jaje neću ga držati mirno nego ću ga zamahnuti jer tim jajetom želim da pogodim u srce. Neka se naša srca i um otvore i da se svet podigne na jedan humaniji i lepši nivo”, poručuje Goca iz samoizolacije.

Foto:Privatna arhiva

Lazarevićeva je, kao prava domaćica, bez obzira na okolnosti,  sve organizovala da spremno dočeka hrišćanski praznik i dobro se obezbedila.

“Doneli su mi parče jagnjetine da ispečem. Praviću svoje puter vanilice koje su sticajem okolnosti izazvale veliko interesovanje. Non-stop mi dolaze molbe i zahtevi da pošaljem recept. Ja sam ga izvorno fotografisala iz moje stare pohabane sveske, sa sve flekama od jaja i ulja. To sam objavila na društvene mreže. Prijatelji se zafrkavaju sa mnom kako sam ranije kačila slike sa raznih destinacija i koncerata, a sada iz kuhinje. Sve se menja. Pa ni ovo vreme ne shvatam kao kaznu, već kao ozbiljnu lekciju svima nama. Izgleda se ljudi uče na teži način”, zaključila je pevačica.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.