Foto: Zoran Lončarević

Zaštitari, uvrede, intervencija policije, obostrane prijave zbog pretnji te prijava krađe nakita i novca u vrednosti od oko 2 miliona dinara - epilog je nesvakidašnjih i neugodnih događaja koji su se ovih dana odvijali u luksuznoj Villi Hedonist u Kaštel Starom. U policiji je zbog pretnji na kraju završio srpski preduzetnik Vidoje Ristović, hrvatskoj javnosti poznat kao suprug voditeljke Nikoline Pišek.

Rok Gale, vlasnik vile, podneo je prijavu protiv voditeljkinog muža zbog uništavanja imovine i pretnji, a Nikolina Pišek je podnela prijavu protiv Galeta zbog krađe i otimanja lične imovine.

PROČITAJTE JOŠ

Pišek je zajedno sa porodicom opisala hrvatskim medijima svoje letovanje kao letovanje iz pakla, dok je, kako je rekla, trebalo da bude letovanje iz snova. Oni su pomenutom vlasniku vile, preko agencije, uplatili više hiljada evra kao kaparu pre svog dolaska u vilu. Kako navode hrvatski mediji, radi se o ukupnim iznosima od 3,10 i 7 hiljada evra.

„Dogovoreno je da se plati najam vile, najpre kapara od 7000 evra, koju smo platili agenciji, a zatim smo vlasniku vile, odnosno suprugu vlasnice, Gali, platili još oko 10.000 evra, te još 3000 evra za osiguranje od eventualne štete”, kaže Nikolina Pišek i nastavlja: “Najprije smo došli nas četvoro, jer jedna ćerka nije mogla da dođe iz Beograda zbog graničnoga režima i koronavirusa, ali je uskoro i ona došla. Sve ukupno trebalo nas je biti 8. Dakle Vidoje, ja, dvoje naše male dece, moja Hana s prijateljem, te moja prijateljica sa svojim detetom. Takođe, najavili smo da ćemo dovesti pse”, kaže voditeljka za „Jutarnji.hr„.

Kako je dalje opisala, vlasnik vile je gotovo svakodnevno dolazio u kuću i obilazio ih, mimo dogovora. Pišek kaže da su planirali da budu sami. Ona navodi da je imao neprimere komentare govoreći njenom suprugu da u Beogradu poznaje dve Brazilke koje ga mogu opustiti ukoliko mu bude potrebno, ali i da su u nekom trenutku saznali da postoje kamere putem kojih ih je vlasnik sve vreme posmatrao.

„Suprug je kod sebe imao oko 68.000 evra gotovine koju je par dana ranije podignuo s računa u Splitu jer je preko jedne advokatske kancelarije bio u pregovorima za kupovinu jedne nekretnine u Zagrebu, a taj novac je trebao biti kapara. Takođe, imali smo i skupoceni nakit vredan oko 270.000 evra, tri muška sata, Cartierovu narukvicu s brilijantima. Te dragocenosti smo stavili u sef koji se nalazio u ormaru u mojoj sobi, međutim nakon nedelju dana je Vidoje krivo ukucao šifru u sef te se sef zablokirao, pa smo zvali Galu da otvori sef jer se mogao otvoriti i ključem. On je došao i otključao sef, međutim bilo mi je neugodno jer sam videla da ima ključ, pa smo odlučili da nakit više ne držimo u sefu“, dalje govori voditeljka.

Ona navodi da su veliki deo novca kasnije sakrili zajedno sa nakitom, a da su se poslednjih nekoliko dana njihovog boravka pretvorili u sam pakao.

Po povratku iz grada, privatno obezbeđenje ih je sprečilo da uđu u vilu i da uzmu svoje stvari, a nakon što je došla policija – Nikolina Pišek navodi da joj je bilo neprijatno jer je shvatila da se svi međusobno poznaju. U skraćenoj verziji priče, shvatili su da su opljačkani i da njihovih stvari više nema. Njena ćerka Hana je pala u nesvest zbog stresa, a njen suprug, srpski biznismen, pokušao je krišom da uđe u vilu zbog čega je bio napadnut, kako verbalno tako i fizički.

Nikolina navodi da ga je vlasnica vile obasipala nacionalističkim, uvredljivim komentarima.

View this post on Instagram

Before sunset

A post shared by Nikolina Pisek (@nikolina_pisek) on

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Svi komentari (7)