Nikolina Pišek nakon zemljotresa dobila stan od muža

Showbiz 15. maj. 202016:16
Podeli:
Foto: E-Stock

Nakon što je Nikolini Pišek oštećena kuća u zemljotresu, koji je krajem marta pogodio Zagreb, njen suprug, istoričar umetnosti, Vidoje Ristović, za Nova.rs ekskluzivno otkriva da se uskoro sele u novi stan koji su tamo kaparisali.

„Moje devojke čekaju da dođem u Zagreb, da još nešto ispotpisujemo, pa da se svi zajedno preselimo u novi dom. Stan je odabran, stan je kaparisan, stan je lep, a nalazi se u delu grada koji je otprilike kao kod nas Senjak. Nama se to svidelo. U pitanju je jedan lep stan, koji se nalazi u jednoj od nekoliko vila na predivnom placu u šumi. Imaćemo i svoje dvorište“, kaže Vidoje za Nova.rs i dodaje:

PROČITAJTE JOŠ

„Definitivno ništa ne menjamo što se tiče relacije Beograd – Zagreb. Samo što ćemo u Zagrebu iz stana u kome smo živeli do sada, da se selimo u drugi, malo veći, komforniji. To gde smo bili je jedna vila predratna, koja se dobrim delom, doduše sa spoljne strane, urušila. Hvala Bogu, niko nije povređen, ali definitivno se selimo. Našli smo nekretninu, samo ćemo videti da li će to biti pre leta ili nakon odmora. Uglavnom, to je završeno“, ispričao je za naš portal Nikolinin suprug Vidoje i otkrio koliko mu ona i ćerka Una Sofija nedostaju:

„Nismo se videli od sredine marta, kada sam otišao iz Zagreba zbog nekog sastanka sa prijateljima koji smo dogovorili u Beogradu, i više nisam mogao da se vratim. Došao sam ovamo avionom, maltene poslednjim letom, 16-17. marta, na dva dana. I onda su se zatvorile granice. Ja sam ostao ovde tokom izolacije. Čujemo se svaki dan pet puta dnevno. Jedva čekam da ponovo budemo zajedno. Ako Bog da, malo i na more da odemo, ako bude dozvoljavala situacija. Samo me nervira što se ništa ne zna kada će otvoriti granicu sa Hrvatskom, pa ne mogu još da odem. Ja čekam ko zapeta puška, ali na moju žalost, mislim da neće pre 15. juna otvoriti Hrvatsku, jer je tako, kako sam saznao nezvanično, Evropska komisija donela odluku. Fale mi i jedna i druga devojka. Starija ćerka mi je ovde, u Beogradu. S njom se viđam, ali mi Nikolina i ćerka Una Sofija nedostaju, i treća, najstarija (Nikolinina ćerka Hana, prim. aut.). Ona se vratila i bila u izolaciji, tako da je sada tamo. Uspela je da se vrati iz Londona, gde je na studijama, a godinu je završila online. Sad je četvrta godina fakulteta.

View this post on Instagram

Njuske. Svi troje. #dogsofinstagram

A post shared by Nikolina Pisek (@nikolina_pisek) on

Za ova dva meseca, Vidoje je najteže podneo trenutak kad je saznao za zemljotres u Zagrebu.

„I mala i Nikolina su imale temperaturu tu noć. Kum koji nas je venčao, javio mi je da je u Zagrebu zemljotres, i ja sam odmah pozvao Nikolinu. Dok smo bili na telefonskoj vezi, usledio je i drugi, a onda je krenula vriska, panika. Hana čak nije ni boravila u tom stanu gde živimo, jer je morala da bude izolovana zbog dolaska iz inostransva. Bila je sa dečkom u iznajmljenom stanu u centru Zagreba. Nikolina je bila sama sa Unom, pa sam zvao prijatelje da ih izvuku napolje. Taj trenutak mi je bio najgori“, priseća se Vidoje.

PROČITAJTE JOŠ

Sada, kada imaju obezbeđene sve uslove za život i u Srbiji i u Hrvatskoj, jedina dilema koju i dalje imaju je gde će njihova ćerka Una Sofija ići u školu.

„To sam prepustio supruzi da odluči. Siguran sam da će se doneti zajednička odluka, ali većamo još uvek koje su prednosti Beograda, a koje Zagreba. Nisam neko ko pravi pitanje gde će to biti. Bitno je samo da donesemo najbolju moguću odluku za nju. Ona ide u dva vrtića od početka kako je krenulo – ide ovde u internacionalni, ide i tamo. Postoje i neke varijante kad je u internacionalnoj školi da može odmah nastavi gradivo, a da bude na dve relacije, imamo prijatelje koji su na relaciji Amerika – Zagreb, isto je gradivo, ista je procedura školstva kad je ta internacionalna varijanta, pa to ćemo da vidimo, to još razmatramo, imamo još vremena – dve godine“, kaže Vidoje i opisuje kako izgleda njihov život na dve adrese:

View this post on Instagram

When humidity is in the air and makes you a Lion King.

A post shared by Nikolina Pisek (@nikolina_pisek) on

„Kao i osam godina unazad, nas dvoje imamo ustaljeni raspored – posle leta budemo dva-tri meseca u Beogradu, cele godine se tu i tamo negde otputuje. U decembru, pred njihove Božićne praznike, kako oni kažu Blagdane, odlazimo u Zagreb. Ja volim tu atmosferu tamo. Predivan mi je taj 24-25. decembar, kada je Badnji dan – veče, Božić. Oni naprave taj advent tamo fenomenalan. Zatim, malo otputujemo negde za Novu godinu ili posle koji dan na neki odmor. Tamo smo, dakle, januar, februar, mart. Onda u aprilu opet se vratimo u Beograd, budemo negde na letovanju i onda se opet vratimo ovde, samo što nas je sada, eto, poremetila ova situacija“, zaključio je Ristović.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama Instagram, Fejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar