Foto: Vesna Lalić

Jedan od najpoznatijih kriminalaca i učesnik rijalitija Aleksandar Kristijan Golubović (51), nakon izdržane osmogodišnje kazne na koju je osuđen zbog trgovine drogom, čim je pušten na slobodu iz požarevačkog zatvora "Zabela", potpisao je ugovor i postao zvanično prvi učesnik "Zadruge 4". Osim toga Golubović je krenuo i u "promociju" vladajuće stranke, koju u sopstvenoj režiji sprovodi već nedeljama unazad na režimskim televizijama.

Naime, odmah po izlasku sa robije, Golubović je gostovao na televiziji Pink kao jedan od ekskluzivnih gostiju u emisiji „Amidži šou“ i kao univerzalni sagovornik na sve teme.

Ličnu promociju nazovi šoumena sa nekakvim X faktorom, na kog treba da se ugledaju mladi naraštaju, kao i „promociju“ SNS – a i predsednika Vučića, nastavio je na televiziji Hepi gostujući u emisiji „Glamur“. Golubović je ispričao kako planira da se bavi politikom, skupi 20.000 potpisa i okupi mlade koje će da podučava „odgovornoj politici“. Ali je, izgleda, ipak rešio da, dok ne osnuje svoju stranku, svu podršku pruži naprednjacima, jer su oni „napredni kako im i samo ime govori“, zaključuje on.

PROČITAJTE JOŠ

„SNS je prava stvar za sve!“, poručuje osuđivani kriminalac putem TV emitera sa nacionalnom frekvencijom, a onda se koncentriše na lik i delo predsednika Srbije:

„Uzmimo čoveka Aleksandra Vučića, koji nosi sako od 2.500 dinara, farmerke od 1.500, ništa se nije promenio. On će da ostavi trag.“

Zatim se osvrnuo i na predsednikova velika dela.

„Kada se vozim autoputem od Čačka do Beograda,  ja se osećam kao što sam se osećao u Švajcarskoj pre 25 godina“, naglasio je Golubović kako bi što verodostojnije dočarao „napredak“ naše zemlje.

Kako slikovito vodi kampanju SNS možete pogledati u videu od 1:33 minuta.

Na sve to, bivši robijaš je juče u direktnom prenosu sa vlasnikom Pinka potpisao ugovor i postao zvanično prvi učesnik „Zadruge 4“, koja navodno treba da startuje od septembra.

Ideja je valjda da Golubović „oplemeni“ rijaliti i da ga učini dostojnijim gledanja, s obzirom na lepezu svojih talenata i sposobnosti koje se protežu od „sporta i slikarstva“, pa sve do dilovanja drogom. Zaista, kakav svestran gospodin… Pravi primer Srbiji, nema šta…

Foto: Printscreen/pink.rs

Podsetimo, sam Mitrović je tokom pandemije izašao sa idejom ozoniranja krvi kao lekom protiv koronavirusa. Ovu su ideju osporavali mnogi stručnjaci i upozoravali javnost na opasnost promovisanja ovakvih neutemeljenih tvrdnji i nasedanja masa na prazne priče. Između ostalog je pravo pitanje kako shvatiti favorizovanje osuđenog kriminalca na televiziji sa nacionalnom frekvencijom i koliko njegovo „angažovanje“ u predizbornoj kampanji odmaže ili doprinosi popularnosti vladajuće stranke.

PROČITAJTE JOŠ

Inače, dilovanje nije jedina kriminalna radnja zbog koje je Kristijan bio na robiji. On je osuđivan i zbog oružanih pljački, preprodavanja ukradenih vozila, iznuđivanja novca i drugih nedela.

Tokom izdržavanja osmogodišnje kazne u požerevačkom zatvoru, više puta je odbijena njegova molba za uslovni otpust jer je višestruki povratnik u vršenju različitih krivičnih dela.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.