Podeli
Foto:Ivan Dinić/Nova S

Jedna od najpoznatijih i najpriznatijih novinarki i voditeljki u Srbiji, koja je gotovo čitav svoj život provela na televiziji vodeći svoju kultnu političku emisiju "Utisak nedelje" uz koju su generacije stasavale, ovih dana oživela je i u formi umetničkog dela - i to kao reinkarnacija najpoznatijih slikarskih umeća iz istorije.

Naime, na Instagramu se pojavio profil po imenu “Umetnost kopira Olju Bećković” , odnosno “artimitatesoljabeckovic”, sa više od dvadesetak slika na kojima su fotografije čuvene voditeljke i autorke, naspram istorijskih umetničkih dela nekih od najvećih svetskih slikara.

PROČITAJTE JOŠ

Nije poznato ko je autor profila, niti ima dodatnih informacija, ali je ispod svake fotografije navedeno koje je umetničko delo koje “kopira Olju Bećković” u pitanju.

Voditeljka i njene fotografije su na ovaj način postale pravi hit na društvenim mrežama, a pojedine od njih su se i masovno delile na Instagram storijima, uz komentre da je Olja Bećković, kako kažu, legendardna u svakom smislu te reči.

Bećković je za Nova.rs izjavila da je i ranije videla ovaj “projekat”, ali da nije upoznata sa autorom, te da joj je, kako kaže, time draže što nešto takvo postoji na internetu.

“Dragi kolega, videla sam i ja taj projekat. Ne znam ko je autor i utoliko mi je sve još lepše i zanimljivije. Ne znam šta bih više rekla”, kratko je prokomentarisala Olja za Nova.rs

“Utisak nedelje” inače možete pratiti nedeljom od 21 čas, uživo na televiziji “Nova S”.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.