Foto: Ivan Dinić/Nova S

Odluku o konferencijama za novinare o koronavirusu bez medija nije donela struka, odnosno lekari kao što se tvrdi, nego politika iz svojih razloga i potreba, ocenili su u nedelju gosti emisije "Utisak nedelje".

Glavni urednik NIN-a Milan Ćulibrk, glavni urednik Nedeljnika Veljko Lalić i novinar Dojče velea i dopisnik Vremena iz Nemačke Nemanja Rujević saglasili su se u oceni da je vlasti zasmetalo što se u prenosima konferencija pojavljuju i novinari nezavisnih medija.

Njih, prema mišljenju Lalića, gledaoci televizija sa nacionanom frekfencijom i čitaoci tabloida nemaju prilike da vide u svakodnevnoj komunikaciji, a oni iznose drugačija mišnjenja o zdravstvenoj situaciji u zemlji od tih medija.

Prema mišljenju Rujevića, to su sve političke odluke i uvođenje vanrednog stanja, policijskog časa, kao i zabrana izlaska penzionera i slično.

Foto: Screenshot / Utisak nedelje

“I u Srbiji i u Nemačkoj političari se skrivaju iza struke. Ne može zbog pandemije da se ruši koncept odgovornosti. Dolazi do uzdizanja struke, a od njih čujemo različite savete jedni kažu ostanite kod kuće, drugi idite napolje, jedni maske su dobre drugi nisu“, rekao je Rujević, dodajući da se struka mistifikuje i da se političari kriju iza nje.

Glavni urednik NIN-a Milan Ćulibrk podelu 100 evra svakom punoletnom građaninu Srbije posle ukidanja vanrednog stanja nazvao je ironično „najboljoma merom“ koju je predložio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Objašnjavajući zašto tako misli, on je rekao da će tih 100 evra biti isplaćeno kada se ukine vanredno stanje, “a kad se ukine vanredno stanje nastavljaju da teku rokovi za izbore, što znači da će pare da legnu na račun 10 dana pred izbore”…

Celu emisiju „Utisak nedelje“ pogledajte ekskluzivno:

 

Pogledajte prethodne emisije: