Olga Odanović donela važnu životnu odluku: Vreme je za penziju

Showbiz 25. nov. 202110:22
Podeli:
Foto:Screenshot/Youtube/Suzanin izbor

Istaknuta dramska glumica Olga Odanović kaže da je gluma posao maraton na duge staze i da joj je i posle toliko godina glumačkog posla svaka nagrada draga jer je lepo kada neko primeti ono što radi. Navela je i da sledeće godine stiče uslov za penziju, te će svoje mesto u Narodnom pozorištu rado prepustili nekom mlađem glumcu ili glumici.

Glumica Olga Odanović dobitnica je ovogodišnje nagrade za najbolje umetničko ostvarenje u Narodnom pozorištu za ulogu u predstavi “Vuci i ovce”, koja se bavi, kako kaže, vrlo aktuelnom temom, gde čovek ne preza ni od čega zarad materijalne koristi. Zbog svega toga Olga je poručila ljudima da se vrate na svoju suštinu i budu ljudi. Glumica je istakla da sledeće godine stiče uslove za penziju i da će vrlo rado svoje mesto u Narodnom pozorištu prepustiti nekom mlađem, ali i da je njena potreba da glumu ne napusti zaista.

PROČITAJTE JOŠ

„Sledeće godine stičem sve uslove da odem u penziju. Ja ću verovatno otići i oslobiti mesto nekom mlađem glumcu koji će biti ponosan što je u ovom pozorištu, jer Narodno pozorište to zaslužuje. To ne znači da ću se odreći glume, već pre svega moja potreba i moja luka gde se ja usidrim. Ja ću ovde igrati predstave koje imam i trudiću se da dajem maksimum ono što je u mojim granicama mogućnosti. Moja koleginica Tanja Bošković, koja je u penziji, je imala nedavno premijeru mjuzikla „Flešdens“ u pozorištu na Terazijama. Moja ćerka je bila na premijeri i oduševljeno mi je ispričala utiske. Ta žena je stvarno ostavila neizbrisiv trag i u tom pozorištu i uopšte u kulturi. Ako neko treba da bude na toj sceni i sada u tim godinama to je ona. Čula sam i koju ulogu je igrala u toj predstavi, pa to je zaista predivno“, rekla je ona za Blic.

„Ona je rasla među glumcima u pozorištu i tu se pelcovala ovim poslom. Tako da zna koliko treba da se radi i koliko čovek mora da ima strpljenja. Ovaj posao je maraton na duge staze. Ovo vreme diktira da živite brzo, pa mladi sve hoće odmah i sad. Ne, treba polako. Treba da idete malim koracima i onda trajete 40, 50 godina. Prema njenim rečima nagrade su lepa stvar“, dodala je ona.

„Lepo je kad neko primeti to što radite i da im se to dopada, ali bez partnera na sceni bez tog uzajamnog preplitanja, davanja nema dobre predstave. Ja se trudim da se maksimalno dam. Sve kolege koje sa mnom igraju u toj predstavi su podjednako zaslužile da dobiju tu nagradu. Tako uvek ispadne da morate da izdvojite jednog. Prva moja reakcija je bila: “Mogli ste i nekom drugom da date, ima tu dosta kandidata koji su zaslužni”. Govorim o ovogodišnjoj nagradi, ali opet ja sam zahvalna. Verovatno da ide i po nekom redu“, ispričala je glumica.

BONUS VIDEO: Šta je muškarac bez brkova? – gosti Dragan Petrović Pele, Marko Adžić i Goran Tomin

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar