Ognjen Amidžić i Marinko Madžgalj Foto:E-Stock/Časlav Vukojičić/Zoran Lončarević

Glumac Marinko Madžgalj preminuo je 2016. godine od raka pankreasa.

Marinko Madžgalj bi ove godine u avgustu proslavljao svoj 44. rođendan da je živ, a svake godine u tom periodu njegovi prijatelji sećaju ga se sa tugom.

PROČITAJTE JOŠ:

Ognjen Amidžić, jedan od najboljih Marinkovih prijatelja, prisetio se kako su nekada proslavljali glumčeve rođendane:

„Marinko nije pridavao veliki značaj svojim rođendanima. Uglavnom smo ih proslavljali spontano. Nikada to nije bio lažni glamur, hiljade balona i lampiona, samo izlazak u kafić s dobrim društvom, što bi se obično završavalo nekom aktuelnom pesmom uz gitaru. Često smo njegove rođendane proslavljali na našim svirkama, pa sam usred nastupa znao da izvadim pedeset evra, ili koliko sam imao u tom trenutku, i napravim foru da ga častim.“

Foto: Zoran Lončarević

Voditelj je potom govorio o tome šta bi poručio prijatelju kada bi mogao da vrati vreme.

„Nas dvojica smo jedan drugom mnogo toga rekli i ćutanjem, kamoli kroz razgovore. Da može da se vrati vreme, rekao bih mu da malo uspori, da se pregleda na vreme i da spreči sve što se desilo. I dalje nemam osećaj da Marinka zapravo nema“, rekao je Ognjen.

Amidžić se prisetio kako su se on i Madžgalj upoznali i kako je krenulo njihovo prijateljstvo.

„Upoznali smo se u jutarnjem programu koji sam vodio, a gde je on gostovao i svirao gitaru. Potom sam odlazio na njegove nastupe po klubovima, a nakon toga je krenula emisija ‘Balkan net’, Marinko je bio domaćin iz Pinkovog studija u Podgorici i tada smo pojačali druženje i postali nerazdvojni. Kasnije je na red došao projekat Flamingosi. Zajedno smo smislili kako ćemo se zvati, oblačiti, kakvu ćemo muziku raditi“, ispričao je on.

Ognjen Amidžić
Ognjen Amidžić Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Ognjen je ispričao da još uvek u telefonu ima broj pokojnog prijatelja, kao i to da mu se često učini ga vidi na ulici.

„Naravno. Normalno mi je što je taj broj i dalje tu. Učinilo mi se hiljadu puta da ga vidim na ulici. Posebno kada neko prođe pored mene na motoru i primetim da mu kosa viri ispod kacige, a onda i slično parkira motor kao što je on to radio. Relativno skoro mi se to desilo i pomislio sam da je Marinko. I to nije iznenađujuće jer je on za mene i dalje tu. U kontaktu sam sa njegovom porodicom koliko nam to vreme i obaveze dozvoljavaju. Oni znaju da mogu da mi se obrate za sve što im je potrebno i da ću za njih učiniti sve što je u mojoj mogućnosti“, rekao je Ognjen Amidžić za „Gloriju“.

BONUS VIDEO: Andrija Kuzmanović o ulozi u filmu Zlatni dečko

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.