Foto: EPA-EFE/PAUL BUCK/LG / Backgrid USA / Profimedia

Otac Britni Spirs, Džejmi, u petak je otkrio kako je nedavno razgovarao o tome hoće li svoju kćerku smestiti u ustanovu za mentalno zdravlje.

Pročitajte još:

Džejmi u dokumentima koje je podneo Vrhovnom sudu okruga Los Anđeles tvrdi da nije odgovoran za smeštanje Britni na psihijatriju 2019. godine, potez koji je pokrenuo sada već poznati pokret #FreeBritney.

No, Džejmi je rekao da ga je 9. jula nazvala Džodi Montgomeri, zadužena za medicinsku pomoć pevačice, moleći za pomoć zbog Britninog „nedavnog ponašanja“ i mentalnog zdravlja.

Ona  je navodno izrazila zabrinutost što pop zvezda nije pravilno uzimala lekove zbog čega je odlučila na psihijatrijsko zadržavanja „5150“, što prema kalifornijskim zakonima dopušta da se osoba zadrži na psihijatrijskoj proceni ako se smatra da je opasna po sebe ili druge.

„Gospođa Montgomeri je smatrala da je Britni izmakla kontroli“, rekao je Džejmi u sudskoj izjavi.

Tvrdi da se Montgomeri kasnije predomislila i rekla da 5150 nije potreban. Otac je dodao da od 2018. nije imao kontrolu nad ćerkinim medicinskim odlukama, uključujući njeno zatvaranje u mentalnu ustanovu 2019. godine.

„Nisam imao kontrolu nad lečenjem svoje ćerke od kraja 2018. godine, kada sam se zbog svojih zdravstvenih problema morao povući“, pojasnio je Džejmi.

Umesto toga, odluku je donela Montgomeri, koja je dodana u tim konzervatora Britni zbog Džejmijevih zdravstvenih problema, i advokat koji je nekada bio uključen u slučaj, navodi se u sudskim spisima.

Britni Spirs sa ocem, Džejmi Spirs
Foto: Fame Pictures / Backgrid USA / Profimedia

„Upravo je Džodi, zajedno s bivšim advokatom, Samom Inghamom, primila gospođu Spirs u ustanovu početkom 2019. godine, uključujući, ali ne ograničavajući se na potpisivanje dokumenata o prijemu“, navodi se u podnesku suda.

No, advokatica gospođe Džudi demantovala je tu izjavu.

„Kao voditeljka slučaja, gospođa Montgomeri radila je isključivo pod vodstvom i kontrolom Džejmija Spirsa. Nije imala ovlašćenje da smesti Britni u bilo koju ustanovu – samo je Džejmi Spirs imao tu moć 2019. godine“, izjavila je advokatica.

Podsećamo, Britni se pre više od mesec dana obratila sudu o kontroverznom starateljstvu. Rekla je da želi svoj život nazad i da završi 13-godišnje starateljstvo koje njen otac ima nad njom.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter