Danijela Štajnfeld Foto: Zoran Lončarević

Franc Štefan Gadi, koji je prema navodima Njujork tajmsa bio u emotivnoj vezi s Danijelom Štajnfeld u vreme kada je pretrpela nasilje, oglasio se na svom zvaničnom Tviter nalogu uputivši podršku bivšoj devojci.

„Gotovo nikad ne objavljujem ništa lično na Tviteru, ali Danijela već devet godina nosi užasan teret nasilja koje je preživela. Molim vas, pročitajte ovo“, napisao je nekadašnji emotivni partner Danijele Štajnfeld na svom zvaničnom Tviter nalogu.

PROČITAJTE JOŠ

U članku Njujork tajmsa se navodi da je Danijela Štajnfeld u vreme kada je doživela seksualno nasilje bila u vezi s Francom Štefanom Gadijem, te da ga je obavestila o tome da ju je silovao „stariji čovek“ s kojim je igrala u predstavi.

Gadi je inače član Međunarodnog instituta za strateška istraživanja.

Podsetimo, Danijela Štajnfeld je prvi put u svom filmu “Zaceli me” izjavila da je silovana, dok je javnost u ponedeljak saznala da za to optužuje Branislava Lečića. Nakon ovog događaja Danijela je rešila da se preseli u Ameriku.

Nakon što su u javnost dospele pomenute informacije, Branislav Lečić se oglašavao više puta, gde je između ostalog i rekao da je spreman da ide na poligraf, te da su optužbe Danijele Štajnfeld gnusna laž.

U međuvremenu, Beogradsko dramsko pozorište je na zahtev većeg dela ansambla predstave “Kad su cvetale tikve”, odlučilo da izuzme Lečića iz predstojećih igranja.

Lečić je danas inače saopštio i da se povlači iz sa čela pokreta Demokrate Srbije.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.