Foto: VEVO / Planet / Profimedia

Privlači pažnju od malih nogu.

Američka pevačica Majli Sajrus ovih dana proslavlja 30. rođendan, a slavu je stekla još kao dete. Iako je prve korake u svetu šoubiznisa načinila u Dizniju danas je planetarno popularna i ima karijeru na kojoj bi joj pozavidele i starije kolege.

PROČITAJTE JOŠ

Devojčice širom sveta su je obožavale kada se na malim ekranima pojavila kao glava junakinja Diznijeve serije „Hana Montana“. Ova serija je postala toliko popularna da je Majli sa već 13 godina lansirala među najpopularnije ličnosti tadašnje američke šoubiz scene. Kroz „Hanu Montanu“ je dobila priliku da pokaže i glasovne mogućnosti, pa je samo godinu dana od početka emitovanja serije objavila prvi solo album pod nazivom „Meet Miley Cyrus“.

Usledila su još dva albuma koji su postigli veliki uspeh na aameričkom, ali i svetskom tržištu, a otprilike u tom periodu kreće interesovanje javnosti i za njen privatan život.

Majli je 2010. godine snimala film „The Last Song“ i ubrzo počela da se zabavlja sa kolegom na tom ostavrenju, popularnim Lijamom Hemsvortom. Njihova veza je trajala narednih deset godina, a u jednom momentu odlučili su i da se venčaju, iako su nebrojeno puta pre toga raskidali.

Majli Sajrus
Foto: JOHN ANGELILLO / UPI / Profimedia

Objavljivanjem albuma „Bangerz“ 2013. godine počinje mnogima zanimljiviji period njene karijere. Majli tada odlučuje da napravi veliki zaokret i na novom albumu u potpunosti menja imidž: od devojčice koju su obožavali milioni „pretvara“ se u devojku koja ne krije da uživa u marihuani, otvoreno govori o svojoj seksualnosti i šokira slobodnim ponašanjem na sceni.

Njen nastup sa Robinom Tikom na dodeli VMA nagrada 2013. godine, tokom kojeg je više puta „tverkovala“ na sceni uspešno je razbio njen imidž „dobre devojčice“, ali i privukao ogroman broj tužbi zabrinutih roditelja.

Od tog momenta je nastupio najkontroverzniji, ali i najplodniji period njene dosadašnje karijere. Nakon „Bangerz“ objavila je dva albuma na kojima se nisu našli veliki hitovi, ali je 2020. godine dokazala da je stasala u ozbiljnu izvođačicu, ali i tekstopisca.

Album „Plastic Hearts“ kombinovao je kantri, rok i pop zvuk i svetu prikazao Majli u do tada neviđenom svetlu. Kritičari i publika su jednoglasno proglasili ovu eru njenom najboljom. Činjenica da joj je Doli Parton kuma sada je došla do izražaja: Sajrusova je i ranije eksperimentisala sa kantri obradama poznatih numera, ali je na poslednjem albumu objedinila više uticaja i pokazala da joj ovaj stil najviše odgovara.

U međuvremenu se razvela, šokirala gej vezom sa Kejtlin Karter, raskunula sa njom, pa smuvala australijskog pevača Kodija Simpsona. Ovih dana je solo i priprema spektakl za doček Nove godine, koji će snimiti sa kumom Doli Parton. Ne zvuči loše za prvih 30 godina…

BONUS VIDEO: TOP 5 najlepših holivudskih glumica koje su potpuno prirodne

Komentari

Svi komentari (0)