Foto: Sandra Šimunović

Pevač je sa pesmom "Džuli" napravio pravi bum na muzičkoj sceni.

Daniel Popović iznenadio je Jugoslaviju 1983. godine, kada je sa pesmom „Džuli“ osvojio četvrto mesto Pesmi Evrovizije u Minhenu.

PROČITAJTE JOŠ:

Malo je falilo da Jugoslaviju predstavlja i 1991. godine, ali je pobedu tad odnela Bebi Dol. Na hrvatsko takmičenje „Dora“, gde se bira predstavnik zemlje, prijavljivao se nekoliko puta.

„Nije mi prvi put da sam se prijavio na Doru. Prijavljivao sam se nekoliko puta dosad, ali nisam prošao. Prijavljivao sam se i za slovensku pesmu za Evrosong, u koju nisam prošao i isto tako nikakav odgovor nisam dobio“, otkrio je Popović, koji poslednjih godina živi u Sloveniji.

Potom se osvrnuo i na životne lekcije koje je naučio.

„S kakvom pesmom sam se prijavio ove godine? Kad čovek prođe 50 godina, onda počne da razmišlja o onome šta je uradio u životu, o greškama, šta je moglo biti bolje. I da činiš sve dobro, da si altruista, što jesam, čineći drugima dobro nenamerno činiš štetu sebi. Kad stavljaš tuđe interese ispred svojih, onda izvučeš deblji kraj“, kaže.

Daniel uskoro slavi 40 godina karijere.

„Imao sam razne ukrasne prideve pod znacima navoda. Ostaneš stigmatizovan. Ali još sam tu i borim se. Tema pesme je životna priča, jedna psihoanaliza kako ništa u životu ne možeš da promeniš. Ako pesma upadne na Doru dodatno ću je objasniti. Ne opterećujem se ni sa čim. Samo bih voleo da mi se pruži prilika. Da barem učestvujem, ne ugrožavam nikoga“, iskren je Popović.

Od pesme „Džuli“ zaradio je prvi milion, a njegovoj tadašnjoj devojci doslovno nije bilo dobro kada je čula o kojoj cifri je reč.

„Ja sam 1982. snimao taj album za Jugoton. Nisam imao diskografskog iskustva. Pre sam svirao u bendovima. Završio sam u Gracu klasičnu muziku. Tad sam dobio priliku da uđem u studio. U Jadran filmu se snimalo. Bio je divan studio. Da, kasnije sam od albuma zaradio 1.200.000 tadašnjih nemačkih maraka. Otišao sam s tadašnjom devojkom u tadašnju Jugobanku. Došao sam na šalter i rekao da mi daju sav novac koji imam na računu. Bankarka je rekla da nemaju toliko novca u banci i da dođem drugi dan. Tadašnja devojka pala je u nesvest kad je čula o kojoj se cifri radi. Davali su joj šećer i vodu da dođe sebi. S vrećom novca otišao sam kući, iako mi novac nikad nije predstavljao nešto“, tvrdi Popović.

Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

Novac koji je dobio podelio je sa prijateljima, a sebe opisuje kao skromnog. Nakon uspeha na Evroviziji, nastavio je da piše i snima pesme.

„Deo novca podelio sam i kolegama, odnosno prijateljima. Svi su dobili malo sreće. Nisam megaloman što se novca tiče. Ne radim muziku zbog novca, nego zbog muzike. Napravio sam divan album koji će se snimati sledeće godine. Imam nekoliko vrhunskih pesama. Ništa nije petparački, ozbiljno sam pristupio svemu. Dobro živim, hvala na pitanju. Ja sam vrlo skroman. Moj se život vrti oko muzike. Svaki dan sam skoro 95 posto vremena u studiju. Devedesetih nema kome nisam pisao pesme, od Severine preko Jasne Zlokić do Zdravka Škendera. U Sloveniji isto. Napravio sam dvadesetak CD-ova za druge izvođače. Radim puno i radim i dalje. To mi je baza, pisanje pesama, tu sam dosta jak. Nisam se povukao, ali vreme je najbolji pokazatelj istine“, zaključio je Popović za „24sata.hr“.

BONUS VIDEO: Duška Vučinić za Nova.rs iz Torina: Bila bih ljubomorna da neko drugi ima Konstraktu

Komentari

Svi komentari (0)