Obeležili ste mi detinjstvo: Nataša se emotivno oprostila od Minje Subote

Showbiz 17. sep. 202116:13
Podeli:
Foto:Vesna lalić/Nova.rs; Foto: Ivan Dinić/Nova S

Pevačica Nataša Bekvalac se emotivnom objavom na svom Instagram nalogu oprostila od srpskog kompozitora, zabavljača, muzičara i fotografa Minje Subote koji je noćas preminuo u 82. godini života.

Pročitajte još:

Tugu zbog Minjine smrti, kao i zahvalnost, pevačica je iskazala danas na Instagramu uz emotivne reči i video snimak iz emisije „Muzički tobogan“, gde je i započela karijeru.

„Obeležili ste mi detinjstvo i postavili moje muzičke temelje. Danas sam ovo što jesam jer sam odrastala uz Vas kao mentora i muzičkog roditelja. Muzika je put do sreće… Hvala, čika Minja“, napisala je Nataša na Instagramu.

Inače, pevačica je jednom prilikom rekla kako joj je žao što njena ćerka Hana neće doživeti ono što je doživela ona, kao mala. Nataša je rekla i da je Minji izuzetno zahvalna na svemu što je uradio za nju.

„Meni je žao što moja Hana neće doživeti to što sam ja doživela da se talentovanom decom bave na taj način kao što je slučaj bio u mojoj školi. Moja škola je imala hor i odličnu profesorku muzičkog koja je mene odmah čula, još u prvom razredu i stavila za solistu celog hora“, govorila je Nataša svojevremneo i dodala:

„Postojali su razni muzički festivali na kojima je naša škola konkurisala, pa sam se tako kao solista upoznavala sa brojnim važnim ljudima, među kojima je bio i dirigent Joca Adamov. On je dirigovao i u ‘Toboganu’ koji je vodio Minja Subota. Njih dvojica su se u kombinaciji na sjajan način bavili muzikom za decu. Oni su mene prepoznali i kao dobrog pevača i interpretatora, ali i kao celokupan proizvod, jer ja nisam samo izlazila i pevala. Ja sam se trudila, uz pomoć svoje mame, da to bude čitav scenski nastup, od garedrobe do scenskog pokreta koji je mama satima vežbala sa mnom, i to svaki pokret do detalja. Kad sam se na javnoj sceni pojavila 2000. godine svi su govorili da sam ‘kompletan proizvod’, ali to nije nešto što se rađa preko noći, nego je to, uz talenat, nešto na čemu se naporno radilo“ – ispričala je Nataša, podvlačeći da je izuzetno zahvalna Joci Adamovu i Minji Suboti za sve ono čemu su je naučili.Podsetimo, Veliki je broj onih koji su svoje prve korake u svet umetnosti napravili u „Muzičkom toboganu“.

Podsetimo, osim Nataše svoju karijeru su pored Minje započele su i Leontina, Svetlana Slavković, Teodora Bojović i mnogi drugi. Mađu njima je i Lamia Alečković, danas voditelj i urednik Dnevnika Hrvatske televizije.

BONUS VIDEO:

Nataša Bekvalac intervju

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar