Poznati srpski kompozitor, zabavljač, muzičar, fotograf i diplomirani inženjer elektrotehnike Minja Subota preminuo je noćas u 82. godini posle teške bolesti, potvrdila je porodica za Nova.rs.

Oni su demantovali pisanja medija da je Minja hospitalizovan i da je umro na odeljenju pulmologije.

„Minja je preminuo noćas u svom domu, u krugu svojih najmilijih. Molimo sve za privatnost“, rekli su kratko.

Minja je bio kompozitor, zabavljač, pisac, muzičar, ali će ga šira javnost najviše pamtiti kao voditelja čuvene dečje emisije “Muzički tobogan”.

Svoju svestranost i pozitivan duh širio je svuda oko sebe, u šta smo mogli da se uverimo i za vreme vanrednog stanja, kada je u intervjuu za naš portal govorio o tome kako provodi vreme u “kućnoj izolaciji”, kao i o svojoj generaciji:

“Da, to je čitava jedna armija od oko dva miliona, to je generacija ljudi koja je neuništiva. Sve smo mi prošli. I socijalizam i kapitalizam, i sankcije, i inflacije i ratove, i bombardovanje. Ne verujem da u Evropi postoji generacija koja je tako jaka, da je sve to prošla. Kad neko kaže – stari ljudi. Nema ovde starih ljudi, nema. To je jedna, moram da kažem, luda i večno mlada generacija. Mi smo znali i da volimo i da patimo, i da se borimo i da se nadamo.”

Bonus video

Dušan Duda Ivković – odlazak legende

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare