Pokojni Šaban Šaulić decenijama je nosio titulu kralja narodne muzike, a od preksinoć on je dobio naslednika, mlađeg kolegu Šerifa Konjevića. Naime, pevača su Romi na krštenju nedaleko od Šapca proglasili kraljem i darovali mu zlatnu krunu, koja je pravljena po njegovoj meri.

Pročitajte još:

Pre dve noći „Nova“ je prisustvovala romskom krštenju kod domaćina Ace, koji je slavlje upriličio po svim romskim običajima. U dvorištu je bio razapet šator za 500 zvanica, koje su opsluživale desetine konobara sa svih strana. Gosti su počeli da se okupljaju već u zoru, a specijalni gost Šerif Konjević je na zabavu stigao oko 20 sati.

Slavljenik ga je uveo u kuću i počeo da nudi hranu i piće, ali Šerif je pio samo vodu, jer ne pije alkohol dok radi. Radi reda, samo je nazdravio i poželeo sreću.

Domaćin je ispričao da je ceo život grcao i lio znoj da bi svojim naslednicima obezbedio glamurozna slavlja, koja koštaju i po nekoliko stotina hiljada evra.

– Mnogi kažu da je Šerif ciganski kralj, zato ga mi krunišemo. Ne vole ga samo u ovom kraju nego u čitavoj Evropi, Americi, Aziji… Mi smo jedan narod. On ima anđeoski glas, to mu je Bog dao i ostaće večita legenda. Kad bude napustio ovu zemlju, jedino će on i Šaban pevati Bogu – rekao je između ostalog domaćin Aca.

Šerif se sat vremena nakon dolaska latio mikrofona i sve zvanice digao na noge. Zanimljivo je da je sav bakšiš koji je dobio, poklonio tuđim muzičarima koji su svirali, te za sebe ništa nije ostavio. Ubrzo je usledilo darovanje, pa se domaćin Aca obratio prisutnima kada je stigla zlatna kruna.

„Krv sam pi*ao za ovo, i suze i znoj, ali nema veze, izdržaćemo mi. Ja više neću da dužim, molim jedan ogroman aplauz! Cigani, dobili ste novog kralja Šerifa Konjevića“, rekao je slavljenik i stavio pevaču krunu na glavu.

Pored Konjevića, goste su zabavljali Zlata Petrović, Milica Jokić i Emir Habibović, koji su veoma dobro zaradili na slavlju.

Komentari

Svi komentari (3)