Ljuba Alicic, Dara Bubamara, Serif Konjevic i Radisa Trajkovic Djani
Radiša Trajković Đani, Ljuba Aličić, Dara Bubamra i Šerif Konjević Foto:E-Stock/Vesna Lalić/Nova.rs/Goran Srdanov/Nova.rs

Već je poznato da estradne zvezde najviše novca zarađuju na privatnim veseljima, posebno na svadbama, krštenjima... Neverovatne cifre od nekoliko desetina hiljada evra, mnogi od njih zarade pevajući samo jednu pesmu.

PROČITAJTE JOŠ:

Ono što je posebno zanimljivo, na privatnim veseljima pevači osim što pevaju izvode i čitave performanse kako bi oduševili domaćina i prisutne goste i verovatno zaradili što više.

Među onima, koji najbolje prolaze su Darko Lazić, Ljuba Aličić, Dara Bubamara, Zlata Petrović, Đani…

Pevač Darko Lazić je već neko vreme prvi na listi kraljeva bakšiša. Kako je jednom prilikom otkrio, za jednu tezgu u Beču, zaradio je 50.000 evra za veče, i to bez deljenja sa ostalim muzičarima.

„Često sam pevao na romskim, vlaškim i rumunskim slavljima. Ne stidim se to da kažem, i oni su moja publika. Osim toga, tu se zarađuje novac. Tu sam zaradio 50.000 evra bakšiša za jedno veče. Bilo je tu još para, ali nije sve bilo za mene, ostatak su uzeli drugi muzičari“, ispričao je Darko.

Pre nekoliko godina na Jutjubu se pojavio video snimak sa jedne proslave u Nemačkoj, na kojoj je pevač Ljuba Aličić uzeo bakšiš od 25.000 eura, za samo nekoliko minuta, što je kasnije i sam potvrdio.

„Gostovao sam na svadbi u Berlinu, a čovek je pravio i rođendan detetu. Kada je došla torta, zamolio me je da otpevam pesmu “ Njen oproštaj“ i kako sam počeo, on je krenuo da deli sve po 500 evra. Nisam mogao sve da držim u rukama, pa sam trpao u džepove. Naravno, tu je bilo još pevača, pa se podelilo“, ispričao je Ljuba.

Radiša Trajković Đani poznat je kao neko ko podiže atmosferu do usijanja, a posebnu motivaciju za to ima naročito u dijaspori, gde dobija najveći bakšiš.

Kako se spekulisalo, Đani je za otpevanu pjesmu “Najjači” za pet minuta dobio čak 15.000 eura.

Bosanski pevač Šerif Konjević takođe je proglašen za jednog od estradnog kralja bakšiša. Naime, on je na jednoj svadbi u Kičevu zaradio 30.000 eura.

Dočekan je kao kralj, a zanimljivo je da su mu gosti vezali traku oko glave i struka, da bi imali gde da mu stavljaju novac.

Zlata Petrović se obogatila, kada je pevala na dočeku Nove Godine u Beču, 2014. godine. Za samo tri pesme, pevačica je dobila 4.500 evra.

PROČITAJTE JOŠ:

„Tačno je da sam dobila velike pare za samo tri pesme. Otpevala sam „Aj vino, vino“, „Samo s tobom“ i „100 miliona“ od Julije Bikove. U Beču me ne zovu Zlata, nego „vino, vino“, rekla je Petrovićeva.

Dara Bubamara je dobila najveći bakšiš na jednoj svadbi, gde su joj novac stavljali čak i u grudi, a dobila je i zlatni dukat. Zaradila je 4.000 evra, a honorar joj je bio 15.000 evra.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.