Nikolina Pišek posle skandala dobija poruke mržnje

Podeli:
Foto: Zoran Lončarević

Voditeljka Nikolina Pišek Ristović i njen suprug, istoričar umetnosti, Vidoje Ristović, doživeli su početkom avgusta, kako tvrde, pravu dramu na letovanju u luksuznoj vili u Kaštelu Starom. Za dve nedelje najma vile platili su oko 20.000 evra, ali im je uživanje, prema njihovom svedočenju, pokvario vlasnik vile. Rekli su kako je, između ostalog, dolazio prečesto u vilu, špijunirao ih nadzornim kamerama, izbacio ih, a ostali su i bez stvari u vrednosti između 275.000 i 300.000 evra.

PROČITAJTE JOŠ

Sve je prijavljeno policiji, angažovani su advokati, a o svemu se na Instagramu oglasila i Nikolina, koju su uzrujali komentari i poruke koje dobija ovih dana.

„Zahvaljujem svima koji su ovih dana dolazili na moj profil i ostavljali mrzilačke ili šovinističke komentare ili poruke. Isto tako sam duboko zahvalna svima koji to pravim imenom ili pod lažnim profilima čine i dan-danas u komentarima tekstova koji su, podstaknuti ne mojom dubokom željom za eksponiranošću, već akutnom situacijom, činili isto – sejali mrzilačke komentare. Zašto sam zahvalna? Zato što ste upravo vi, sejači mržnje, ogledalo segmenta društva koje moramo menjati da bi naša deca imala šansu da žive u boljem svetu“, napisala je Pišek.

View this post on Instagram

Samo želim reći jedno… ZAHVALJUJEM svima koji su ovih dana dolazili na moj profil i ostavljali mrzilačke ili šovinističke komentare ili poruke. Isto tako sam duboko zahvalna svima koji to pravim imenom ili pod lažnim profilima čine i dan danas u komentarima tekstova koji su, potaknuti ne mojom dubokom željom za eksponiranošću, već akutnom situacijom, činili isto – sijali mrzilačke komentare. Zašto sam zahvalna? Zato što ste upravo vi, sijači mržnje, ogledalo segmenta društva koje moramo mijenjati da bi naša djeca imala šansu živjeti u boljem svijetu. Nitko ne bi trebao trpjeti uvrede vezane za nacionalnost ili porijeklo, niti bi ijedna žena trebala iskusiti mizogino šovinističko vrijeđanje kao što ja doživljavam ovih dana. A mogla sam samo klimnuti glavom, i reći, neka, dobro je… Jer sam tako učinila nebrojeno puno puta. Više neću. Jer ovo nisu samo izolirani incidenti upućeni samo meni. Nego nebrojenim ženama u svakodnevnim životnim situacijama. Jer, ako to opet, po tisućiti put uradim i prešutim, dajem za pravo bilo kojem muškarcu da vrijedja i mizogino i seksistički napada bilo koju žensku osobu, bilo čiju majku, kćer, sestru ili prijateljicu. Pa i od napadača samih.

A post shared by Nikolina Pisek (@nikolina_pisek) on

Dodala je i to kako niko ne bi trebao da trpi uvrede vezane za nacionalnost ili poreklo.

Foto: E-Stock

„Nijedna žena ne bi trebala da iskusi mizogino šovinističko vređanje kao što ja doživljavam ovih dana. A mogla sam samo da klimnem glavom, i kažem, neka, dobro je… Jer sam tako učinila nebrojeno puno puta. Više neću. Ovo nisu samo izolovani incidenti upućeni samo meni, nego nebrojenim ženama u svakodnevnim životnim situacijama. Jer, ako to opet, po hiljaditi put uradim i prećutim, dajem za pravo bilo kom muškarcu da vređa i mizogino i seksistički napada bilo koju žensku osobu, bilo čiju majku, ćerku, sestru ili prijateljicu. Pa i od napadača samih“, zaključila je Nikolina u svom Instagram postu.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar