Konstrakta Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Član Konstraktine grupe koji je nastupa iza nje na "Pesmi za Evroviziju", Jovan J Knežević, izneo je svoj stav o njihovoj ubedljivoj pobedi na istoimenom festivalu.

Njegovo obraćanje javnosti prenosimo u celosti.

PROČITAJTE JOŠ

„Tužan sam kad pogledam da je jedina lepa vest za neku većinu to što smo pesmom Konstrakte „In Coepore Sano“ pobedili na izboru za Eurosong. Čuvajmo se sopstvene gluposti. Bilo bi lepo da ljubavne pesme i đuskalice rešavaju probleme. Tako je kako je. Jedna pesma i performans su uspeli da pokrenu pozitivističku misao i nose veliku odgovornost. Uvek su proganjani oni koji javno iznose svoje stavove“, napisao je Jovan i dodao:

„Vidim sa satanistima nas porede, iz underground ekipe prozivaju. Super. Sve je to lepo ali budimo realni: Slika ljudi je viralna, navučeni na lekove, političke i religijske igre, tik-tok čelendže, selfije. Deca postaju autistična, hrana iskasapljena hemijom, umetnost je zamenjen šundom u svakog oblika. Dobijamo rakove, probleme sa štitnom žlezdom i generalno smo navučeni na nerviranje, a opozicija tome je poguravanje glave u pesak i mirenje sa mass kulturom. Bogu hvala da smo izašli na Beoviziju. A zentali smo se. Iskreno“, piše Knežević i dodaje za kraj:

„Očekivali smo lomaču. Vidim da neki već skupljaju drva za potpalu. Neka. Hvala. Mi smo u istini i svesni smo da smo ljudi. Nismo savršeni, ali biramo inteligenciju i dostojanstvo. Hvala Ani Đurić Konstrakti i celoj ekipi“, zaključuje Jovan J Knežević, a prenosi Blic.

BONUS VIDEO: Konstrakta, prvi intervju nakon pobede na takmičenju za pesmu Evrovizije

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.