Napustila je Tik-Tok zbog maltretiranja: Previše je negativnosti

Showbiz 27. apr. 202009:30
Podeli:
Foto:EPA-EFE/GUILLAUME HORCAJUELO

Influenserka Madison Bir, kako jaže, bila je primorana da napusti Tik-Tok zbog nasilja koje je doživela na toj društvenoj mreži.

Maltretiranje na internetu je sve češća pojava sa kojom se tinejdžeri susreću u 21. veku. Iz meseca u mesec, svedoci smo da je klasično vršnjačko nasilje preuzelo novu formu i „preselilo se“ na društvene mreže. Najnovija žrtva internet nasilja upravo je Madison Bir, jedna od najpopularnijih influenserki na Tik-Toku.

PROČITAJTE JOŠ

Mlada pevačica rekla je da je morala da obriše aplikaciju, zbog toga što nije mogla da se nosi sa negativnošću, prenosi „TeenStar“.

Madison je istakla da nisu u pitanju samo komentari koji su upućeni njoj, već i drugim devojkama, a posebno onima koje igraju i snimaju plesne koreografije. Izraženi su i ružni komentari na račun izgleda nekih ljudi.

„Ovo će biti moj poslednji TikTok na neko vreme. Ova aplikacija mi crpi energiju. Ovde je toliko negativnosti i mržnje, to je sve što vidim ovih dana,“ napisala je ona ispod videa.

„Ne pričam samo o sebi. Komentari na svaki video koji pogledam su zli, sve vreme. To mi slama srce,“ nastavila je.

„Dosta mi je da gledam komentare koji ismevaju izgled devojaka koje igraju,“ rekla je i potom pozvala na promenu aplikacije.

„Želim da se ova aplikacija promeni, želim da ljudi shvate koliko njihove reči utiču na druge. Znam da neće, ali mogu da se nadam. Uopšte nije u redu. Volim TikTok, želim da ostanem ovde ali… ovo užasno ponašnje ne sme da bude normalizovano,“ zaključila je Madison.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

 

Komentari

Vaš komentar