Najveći EX YU zavodnici: Za njima žene i dalje uzdišu

Podeli:
Foto: Arhiva, Dalibor Urukalovic/PIXSELL, Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Prisetili smo se pet zavodnika s prostora bivše Jugoslavije, o kojima se i danas priča, a koji dokazuju da su pravi muškarci, poput starog vina, s godinama sve bolji.

PROČITAJTE JOŠ

Tokom osamdesetim godinama prošlog veka Zdravko Čolić važio je za najveću jugoslovensku pop zvezdu, a čiji se hitovi pevaju i dan danas. Pored dugogodišnje uspešne karijere, Čola je bacio u senku brojne svoje kolege kada je u pitanju fzički izgled. Uvek skockan, elegantan i doteran, sa manirima na zavidnom novuo. Kakav je bio na početku karijere, takav je i danas. S obzirom na to da iza sebe ima dosta održanih konerata i snimljenih albuma, neke pesme su se posebno izdvojile „Ti si mi u krvi“, „Mjerkam te, mjerkam“, „Okano“, „Pusti modu“, „Noć mi te duguje“, „Zvao sam Emili“ i dosta drugih.

Momčilo Bajagić Bajaga je najbolji dokaz da žene ne padaju samo na loše momke. Dobar dečko jugoslovenskog rokenrola bio je miljenik ženske publike tokom osamdesetima, a i danas ga prate brojne obožavateljke. Karijeru je započeo u grupi „Riblja čorba“, a potom se upustio u solističke vode i postao frontmen „Bajage i Instruktora“. Žene i danas rado s njim pevaju stihove pesama „Kad hodaš“, „Plavi safir“ i „Sa druge strane jastuka“.

Goran Bregović drmao je celu bivšu Jugoslaviju kao vođa „Bijelog dugmenta“. Samo ko nije znao za taj nekadašnji popularni sastav, nije znao ni Brwgu, a to je bilo teško. Obožavateljke su ga od početka karijere pratile u stopu, a broj fanova iz godine u godinu je rastao, pogotovo kada je počeo da piše tekstove za poznate filmove.

Frano Lasić završio je fakultet za inženjera, ali nikada se nije bavio tim poslom. Shvatio je da je gluma njegov život, a to se i dokazalo. Žene ga vole, a mnoge su mu i zahvalne na toj odluci jer im je kroz taj posao podario dosta toga. Bez obzira na to da li je pevao legendarnu pesmu Zagrljeni Đele Jusića, ili glumio Melkiora Tresića u Vrdoljakovom Kiklopu, važio je za jednog od omiljenih. U svojoj karijeri ostvario je uloge u više od pedeset televizijskih serija, te zarobio srca mnogih žena. Ovom Riječaninu sa stalnom dubrovačkom adresom obožavateljki na manjka ni u 64 godini života.

Vlado Kalember
Osnivač i pevač grupe „Srebrna krila“ ima plodonosnu karijeru dugu već četiri decenije. Za svoju dugovečnost na muzičkoj sceni Vlado Kalember delimično može da zahvali i svojoj neporecivoj harizmi i dobrom izgledu koji mu je obezbedio ogroman broj obožavateljki, a koje ga prate i u 66. godini života.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

 

 

Komentari

Vaš komentar