Najpoznatiji ovisnik o seksu slavi 60. rođendan

Showbiz 07. avg. 202013:04
Podeli:
Foto: EPA/PETER FOLEY

Znamo ga kao FBI agenta Foksa Moldera iz serije "Dosije X" i vrcavog Henka Mudija iz "Kalifornikacije", a glumac koji je ove uloge tumačio, Dejvid Dukovni danas slavi 60. rođendan.

PROČITAJTE JOŠ

Rođen je u Njujorku, gde je završio osnovnu i srednju školu, nakon čega je studirao književnost na Univerzitetu „Princeton“. Pisao je poeziju i za to dobio čak nekoliko nagrada, a 1987. godine započeo je glumačku karijeru, i to u reklami za pivo. Godinu kasnije dobio je prvu ulogu u filmu, pojavio se i u seriji „Twin Peaks“, a 1993. postao je svetski poznat zbog uloge u seriji „Dosije X“.

Zajedno s koleginicom Džilijan Anderson osvojio je publiku širom sveta, a kao Foks Molder pojavio se i u „Simpsonovima“. Gostovao je u hit seriji „Seks i grad“, a jedna od zapaženijih uloga bila mu je i ona u seriji „Kalifornikacija“, u kojoj je šest sezona glumio Henka Mudija.

Pre tri godine objavio je kako svoju glumačku karijeru stavlja na pauzu kako bi se posvetio pisanju i pevanju. Dukovnijeva poslednja uloga bila je ona u 11. sezoni „Dosijea X“.

View this post on Instagram

See you tonight Bucharest #SalaRadio ? @sefhial

A post shared by David Duchovny (@davidduchovny) on

Često je u intervjuima govorio kako od svih uloga najviše može da se poistoveti s ulogom Henka Mudija. S glumicom Teom Leoni venčao se u maju 1997. godine, a njihova ćerka, Medelajn Vest Dukovni rođena je dve godine kasnije. Sina Kajda Milera dobili su 2002. godine.

Popularni glumac u avgustu 2008. najavio je kako se prijavio u rehabilitacioni centar zbog ovisnosti o seksu. Kasnije, iste godine, njegov portparol objavio je kako se nekoliko meseci ranije rastao od supruge. Par se mirio i rastajao narednih godina, a 2014. godine su se zvanično rastali.

Mediji su često nagađali kako je Dukovni često varao suprugu, mada nikada nisu postojali čvrsti dokazi za to. S Teom je i danas u dobrim odnosima zbog dece, a bivšoj je plaćao i alimentaciju od oko šest hiljada dolara mesečno.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar