Mirko Kodić: Svirao sam na proslavi razvoda braka Lepe Lukić

Showbiz 08. jul. 202122:53
Podeli:
Mirko Kodić, harmonikaš, muzičar, promocija, intervju
Mirko Kodić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Jedan od najpoznatijih harmonikaša na prostorima bivše Jugoslavije, Mirko Kodić, sarađivao je sa brojnim zvezdama narodne muzike, koje je pratio na turnejama po celom svetu. Iako je sa svima i dalje u korektnim odnosima, čuveni muzičar najviše vremena je proveo sa pevačicom Lepom Lukić.

U razgovoru za dnevni list „Nova“, Kodić otkriva tajne druženja i saradnje sa kraljicom narodne muzike.

PROČITAJTE JOŠ

„Dugo smo radili zajedno. Proputovali smo Ameriku, Kanadu, zemlje bivše Jugoslavije… To je nepovratno iskustvo. Snimali smo za PGP RTS, delili smo čokoladice ‘Životinjsko carstvo’ sa sličicama na raznim turnejama. Lepa će znati o čemu pričam (smeh). Toliko smo lepih i ružnih stvari zajedno prošli, ne mogu više ni popamtiti koliko imamo anegdota i doživljaja“, rekao je Kodić, a potom dodao da li je uspevao da isprati Lepu u kockarnicama.

„Razumem da narod interesuju razne intrige i skandali, ali ja nisam takav čovek. Isuviše sam ozbiljan lik da bih pričao o nekim stvarima koje se ne tiču javnosti. Ja to ne radim. Mogu reći da smo sedeli Lepa i ja u kockarnicama, pili smo i radili sve ono što rade normalni ljudi. Nema ničeg loše u tome. Čuvao sam je baš kao kraljicu svuda, pa i u kockarnicama. Bila je kraljica za kockarskim stolom, kraljica na pozornici, kraljica u privatnom životu… Ja sam mlađi od nje, ali vodio sam računa o njoj“, kazao je harmonikaš.

Foto:Nemanja Jovanović

Kodić ističe da je Lepa bila veoma zahtevna za saradnju jer je moralo sve biti besprekorno.

„Ona nije bila teška nego zahtevna jer je kraljica narodne muzike. Najviše je zahtevala na preciznosti ritma orkestra i to joj je bilo na prvom mestu. Želela je maksimum, da se svi posvete njenoj interpreraciji. Bila je, jeste i ostaće upamćena kao najveći doajen srpske muzike i nikad neće biti prevaziđena, kao ni Šaban Šaulić“, rekao je Kodić.
Mirko dodaje da je Lukićevoj svirao nakon razvoda braka od menadžera Vlade Perovića, kojeg je ona navodno uhvatila u prevari, kao što je ranije govorila za medije.
„Ima jedna divna stvar. Ja sam joj svirao razvod braka od Vlade Perovića, u nekadašnjem restoranu kod Partizana. Šta više ima da pričam, shvatili ste koliko smo se družili“, završava Kodić.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar