Milan Dinčić Dinča, pita
Foto: Facebook/Milan Dincic

"Prijatno: Nauljiti tepsiju, staviti dve kore, posle svake kore premazati vodom i uljem, zatim staviti fil (keks i mak). Mi smo za desetak kora imali dovoljno fila od 200grama keksa i 200 grama maka. Peći 30min na 200 stepeni. Za ovu količinu treba oko 400 mililitara šećernog sirupa 1 decilitar", glasi baklave sa makom i keksom pevača Milana Dinčića Dinče.

PROČITAJTE JOŠ

Pevač Milan Dinčić Dinča provrednio se u polukarantinu. S obzirom na to da se mikrofona ostavio pre više od godina dana zbog pandemije, rešio je da se oproba kao kulinarski majtstor. Iako mu je ranije noćni život bio na prvom mestu, otkako je oženio voditeljku Jelenu Dinčić i dobio decu, Dinča je postao pravi porodičan čovek, a mnogima i za primer. Zbog pridržavanja aktuelnih mera, pevač najviše vremena provodi sa porodicom kod kuće, a redovno gosti svoje prijatelje i kolege.

Višak vremena iskoristio je na pravi način. Naime, Dinčić mesecima ne izlazi iz kuhinje i priprema specijalitete po svom receptu. Sve što napravi, ovekoveči fotografijom, a onda se dobro najede. To se vidi i po njemu jer je vidno nabacio koji kilogram više.

Zbog njegove baklave sa orasima mnogima je pošla voda na usta, a tepsija je toliko velika da ju je jedva držao u rukama. Ne samo da je izgledalo odlično, već ga je supruga pohvalila i da je bilo ukusno.

„Prijatno: Nauljiti tepsiju, staviti dve kore, posle svake kore premazati vodom i uljem, zatim staviti fil (keks i mak). Mi smo za desetak kora imali dovoljno fila od 200grama keksa i 200 grama maka. Peći 30min na 200 stepeni. Za ovu količinu treba oko 400 mililitara šećernog sirupa 1 decilitar“, napisali su Dinča i supruga recept baklave.

Pored toga, pevač je mesio pogaču, pravio pite i brojne specijalitele.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar