Foto: N1

Zbog poslednja dva objavljena singla koji najavljuju novi album krajem godine, Marko Luis trebao je da danas održi koncert u sklopu svoje regionalne turneje u Kombank dvorani, koji je nažalost zbog vanrednog stanja i pandemije koronavirusa otkazan.

Zbog nemogućnosti da se druži sa publikom, koja mu, kako kaže u razgovoru za Nova.rs, mnogo nedostaje, Marko Luis je odlučio da održi „karantinski koncert“ iz svog studija na Jutjub kanalu i Instagram profilu – danas u 18h.

PROČITAJTE JOŠ

„To činim sa jedne strane jer su otkazani svi koncerti i verujte mi da mi mnogo to nedostaje, nedostaje mi svirka, nedostaje mi fidbek publike, nedostaje mi publika i pevanje uopšte. Sa druge strane, baš zato što su otkazani koncerti dosta ljudi mi piše da li znam kada će se koncert desiti, da li imamo neki novi datum i tako dalje, pa želim da to prebrodim ovom akcijom“, govori Marko za naš portal i dodaje:

„Nisam prvi koji ovo radim, nisam prvi koji je izmislio ovu ideju,  vidim da na internetu sve pršti od karantinskih koncerata – od domaćih i izvođača u regionu, do stranih izvođača. Čak i neki amateri to rade. Lepo je. Na taj način se družimo i delimo muziku i pokušavamo da prebrodimo ovo mračno vreme.“

Kako je govoreći o koncertu i muzici generalno, za naš portal objasnio, muzika i umetnost mogu da pomognu u „lečenju čoveka“, njegove psihe i mentalnog zdravlja, pogotovo u vreme kada većina građana Srbije i regiona vreme provodi u izolaciji.

„Sve može da pomogne što čoveka može malo da opusti i da mu odvuče pažnju. Svi smo u kućama, svi smo zaključani, a opet moramo da budemo pozitivni i da razmišljamo pozitivno. Ukoliko se družimo sa ljudima preko interneta, ako možemo da čujemo koncert, da pogledamo predstavu ili da imamo virutelnu šetnju kroz muzej – sve to može biti jako dobro“, objašnjava Marko i dodaje:

„Muzika na neki način otvara sve emocije koje su u ljudima i dopušta da emocija izađe, svejedno da li je srećna ili tužna emocija. Sve to pozitivno utiče i na naš mozak, a i na naše zdravlje generalno.“

Govoreći o sebi i porodici – supruzi i sinu Dimi, Marko govori da su svi dobro i da se pridržavaju propisanih preventivnih mera.

„Svi smo dobro, hvala Bogu. Nadam se da su i čitaoci i pratioci portala dobro i da su zdravi. Mi se družimo kod kuće, moja supruga i moj sin Dima. Poštujemo pravila, ušli smo u lup što se tiče dezinfekcije i higijene – ne samo pranje ruku, već gotovo i da ne izlazimo“, govori on i dodaje:

„Izađem samo ponekad do prodavnice ili da izvedem psa, a inače imam ritual čišćenja sebe koji kreće s vrata. Nadam se da ćemo svi proći kroz ovu pandemiju što bezbolnije i što pozitivnije.“

Marko Luis je inače objavio svoja dva nova singla – pesmu „Ninana“ i pesmu „Kraj“ zajedno sa pevačicom Lenom Kovačević.

Pevač je za kraj godine najavio svoj novi studijski album, prvi nakon albuma „Euridika“ iz 2018. godine.