Marko Louis Cvece cafnalo
Marko Louis Cveće cafnalo Foto:Promo

Muzičar Marko Louis, na rođendan svoga oca, legendarnog Ljubiše Stojanovića Louisa, a u saradnji sa muzičarem Vlatkom Stefanovskim, ponovo objavljuje pesmu "Cveće cafnalo", omiljenu pesmu svojih fanova.

Kompozicija “Cveće cafnalo” je pesma od poznatog niškog autora Bratislava Bate Anastasijevića, inspirisana Mokranjčevom 12. rukoveti, koju je prvobitno otpevao Dragan Jović, a 1985. godine obradio i Markov otac, Ljubiša Stojanović Louis.

„Desio se nesporazum vezano za autorska prava koji smo rešili i sada, srećom, ponovo objavljujemo moju verziju pesmu ‘Cveće cafnalo’. Bio sam inspirisan očevom verzijom i bila mi je želja da napravim na neki način citat. Velika mi je čast da je Vlatko deo cele priče i svojom gitarom katapultirao pesmu u drugu dimenziju” kaže Marko.

Video spot je posvećen borbi protiv nasilja nad ženama, temi koja je veoma aktuelna na svim društvenim poljima.

Režiju i fotografije potpisuje Dragan Jereminov, a za vanvremensku emotivnu numeru angažovani su glumci Dragan Petrović Pele, Iva Ilinčić i Marijan Apostolović.

“Veoma mi je drago što sam imao priliku da sarađujem sa Peletom i Ivom, kao i činjenicom da ćemo ovim spotom da podignemo svest ljudi da je nasilje nad ženama jako prisutno i da treba da obratimo pažnju na to“, dodaje Marko

Marko Louis Cvece cafnalo
Marko Louis Cveće cafnalo Foto:Promo

„Kada sam video kampanju pod nazivom ‘Nije svako delo umetničko delo’, dobio sam ideju da kontaktiram Autonomni ženski centar i da zajedno sa njima pošaljemo poruku javnosti.”

Pesma i spot su objavljeni 2017. godine i izazvali su veliku pažnju kod publike.

Marko Louis Cvece cafnalo
Marko Louis Cveće cafnalo Foto:Promo

Ovog leta Marko Louis planira da objavi i fizičko izdanje novog albuma “Sloboda” kao de-lux verziju, koja će imati još nekoliko bonus pesama između ostalog i kompoziciju “Cveće cafnalo“.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Svi komentari (1)