Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

U oba polufinala takmičenja predstaviće se po 12 kompozicija, a najboljih šest iz svakog polufinala boriće se 1. marta u velikom finalu za titulu pobednika „Beovizije 2020“ i predstavnika Srbije na Pesmi Evrovizije u Roterdamu. Na portalu Nova.rs mogli ste iz minuta u minut da pratite prvo polufinale.

Večeras je u okviru prve polufinalne večeri nastupilo 12 takmičara, i to ovim redosledom:

1. EJO – Trag
2. Milica Mišić – Kiša
3. Ivan Kurtić feat. Mistik Cello – Sabajle
4. Thea Devy – Sudnji dan
5. Karizma – Ona me zna
6. Andrija Jo – Oči Meduze
7. Sanja Bogosavljević – Ne puštam
8. Marko Marković – Kolači
9. Srđan Lazić – Duša i telo
10. Neda Ukraden – Bomba
11. Amvon duo i Bilja – Raj
12. Igor Simić – Ples za rastanak

PROČITAJTE JOŠ

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

23.43 – Proglašeni su takmičari koji su ušli u finale Beovizije 2020, a to su: Igor Simić, Andrija Jo, The Devy, Neda Ukraden, Marko Marković i EJO

23.26 – Ekstra Nena, poslednja predstavnica Jugoslavije na Evroviziji, podseća publiku na svoj nastup iz 1992. godine pesmom „Ljubim te pesmama“.

23.22 – Milan Stanković izvodi pesmu „Slodi“, kojom je pevač Mahmud prošle godine predstavljao Italiju na Evroviziji.

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

23.18 – Maya Sar je potom izvela i pesmu „Korake ti znam“, kojom je 2012. godine predstavljala Bosnu i Hercegovinu na Evroviziji.

23.12 – Tijana Bogićević u duetu sa Mayom Sar izvodi pesmu „Hold me now“, koja je pobedila na Evroviziji 1987. godine a u originalu je izvodi irski pevač Džoni Logan. Maya Sar je inače predstavljala Bosnu i hercegovinu na Evroviziji čak tri puta – 2004, 2011. i 2012. godine.

23.06 – Nastupa Milan Stanković. On je 2010. godine pesmom „Ovo je Balkan“ predstavljao Srbiju na Evroviziji. Autor ove pesme je Goran Bregović.

22.57 – U okviru revijalnog dela nastupa pevačica Ekstra Nena s pesmom „Neke davne zvezde“, kojom je 1961. godine Ljiljana Petrović predstavljala Jugoslaviju na Evroviziji. Autor pesme „Neke davne zvezde“ je napisao pesnik Mika Antić. Ljiljana je preminula 4. februara ove godine.

22.37 – Glasanje je zvanično počelo i trajaće do ponoći.

22.36 – Voditelji su saopštili gledaocima da za svoje favorite mogu da glasaju SMS-om na broj 5556 tako što će ukucati redni broj takmičara. Takođe su podsetili na to da će svi oni koji budu glasali biti donatori, s obzirom na to da će sva sredstva zarađena od SMS glasova ići u humanitarne svrhe.

22.33 – Bilja iz sastava Amvon Duo saopštila je u „Green room-u“ da je danas saznala da je trudna.

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

22.27 – Igor Simić pesmom „Ples za rastanak“ zatvara takmičarski deo prve polufinalne večeri Beovizije 2020.

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

22.23 – Amvon Duo i Bilja pesmom „Raj“ pretposlednji su takmičari za ovo prvo polufinalno veče.

22.20 – Neda Ukraden je deseti takmičar u prvoj polufinalnoj večeri i predstavlja se pesmom „Bomba.“

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

22.13 – Voditelji su saopštili da se pobednik Beovizije bira po evrovizijskom principu glasanja, što znači da 50 odsto glasova čini sud publike, a 50 odsto sud stručnog žirija. Sav prihod od glasanja ide u humanitarne svrhe.

22.03 – Dušan Lazić predstavlja se pesmom „Duša i telo“.

22.00 – Marko Marković osmi je po redu takmičar i predstavlja se pesmom „Kolači“.

21.55 – Sanja Bogosavljević bila je prateći vokal Mariji Šerifović 2007. godine, u okviru grupe Beauty Queen, a predstavlja se baladom „Ne puštam“.

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

21.44 – Andrija Jo je u svom predstavljanju rekao da je na Beoviziju došao kako bi dokazao da jutjuberi umeju da pevaju. Njegova pesma se zove „Oči meduze“.

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

21.41 – Rok sastav Karizma predstavlja se baladom „Ona me zna“. Inače, ova grupa osnovana je davne 1985. godine, a posle duže pauze nastupaju na Beoviziji.

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

21.37 – Thea Devy je pevačica koja se predstavlja četvrta po redu. Njena pesma nosi naziv „Sudnji dan“, a kako je pevačica objasnila, pesma je društveno angažovana i govori o klimatskim promenama.

21.24 – Voditeljski par s bine se obratio Kristini Radenković, voditeljskom paru u „Green room-u“.

21.21 – Ivan Kurtić, koji je na prošlogodišnjoj Beoviziji bio jedan od glavnih favorita, predstavlja se pesmom „Sabajle“.

21.17 – Druga po redu nastupa Milica Mišić s pesmom „Kiša“.

21.12 – Prvo polufinalno veče Beovizije 2020 zvanično je otvoreno, a prva nastupa grupa EJO s numerom „Trag“.

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

21.09 – Voditeljka Dragana Kosjerina predstavila je svog kolegu Jovana Radomira, sa švedske nacionalne televizije.

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

21.00 – Prvo polufinalno veče počelo je bez kašnjenja, a otvorila ga je Tijana Bogićević zajedno sa svojim suprugom Markom Robertsonom, predstavnica Srbije na Evroviziji 2017. godine, pesmom „Arcade“, koja je prošle godine pobedila na Evroviziji.