Letnju sezonu na Zlatiboru obeležiće velike muzičke zvezde

Showbiz 08. jul. 202110:08
Podeli:
Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Letnja turistička sezona na Zlatiboru biće obeležena koncertima, kulturnim događajima i tradicionalnim manifestacijama. Tokom jula i avgusta ta dešavanja organizovaće se na tri lokacije, a svaki dan će biti ispunjen sadržajnim muzičkim i kulturnim programom.

Najviše pažnje privući će koncerti poznatih muzičkih zvezda, Marije Šerifović, Vlade Georgijeva, Dejana Patrovića…

PROČITAJTE JOŠ

Ovog leta posetioci Zlatibora uživaće u koncertima Vlada Georgijeva, Marije Šerifović, Dejana Petrovića i ”Big benda”, kao i u koncertu Simfonijskog orkestra RTS-a. Svakog utorka tokom jula i avgusta na letnjoj pozornici Kraljevog trga biće organizovani nastupi brojnih folklornih društava iz Srbije i regiona, među kojima i KUD „Abrašević“, UG „Veterani Zlatibora“, KUD „Lira“, KUD „Spasovdanski vez“, UG „Ere“ imnogi drugi.

Pored muzičkih koncerata i nastupa KUD-ova, na programu ”Zlatiborskog kulturnog leta” su i predstave, od kojih se posebno izdvajaju dečje, pripremljene za najmlađe posetioce Zlatibora. Tokom avgusta na Kraljevom trgu biće organizovan i džez festival, kao i festivali „Licidersko srce“, „Izvorske kapi“, „Moravski biseri“.

Pozorište Kulturnog centra Zlatibor počinje sa radom, pa se tokom čitavog letnjeg perioda organizuju velike pozorišne predstave: „Kir Janja“, „Kerovi“, „Čudo u Šarganu“, „Plastika“, „Cimet i vanila“, „Frenki i DŽoni“ neki su od pozorišnih komada koje će ljubitelji ove umetnosti moći da gledaju, a Sloboda Mićalović, Srđan Timarov, Aleksandar Srećković Kubura i druga poznata imena srpskog glumišta gostovaće u pozorištu Kulturnog centra. Pored pozorišnih predstava, tokom predstojećeg leta prikazivaće se i filmovi u bioskopu.

Zlatibor
Zlatibor Foto: Slavica Panić/Nova.rs

Porta hrama Preobraženja Gospodnjeg na Zlatiboru još jedna je lokacija gde će letos biti organizovani kulturni i muzički događaji. U kulturnom programu u porti crkve učestvovaće glumci Petar Božović, Nebojša Dugalić, a održaće se i koncert Danice Crnogorčević, književne večeri i besede.

Zlatibor
Zlatibor Foto: Slavica Panić/Nova.rs

Program ”Zlatiborskog kulturnog leta”, kao i prethodnih godina, upotpuniće tradicionalne seoske manifestacije. U Sirogojnu će biti održani „Petrovdanski dani“, a u Gostilju „Ilindanski sportski susreti“. Praznik Preobraženja Gospodnjeg, obeležiće u Rožanstvu manifestacijom „Bez izvora nema vode“, dok se u selu Trnava održava likovna kolonija.

Bonus video

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar