Lečićeva PR mašina u totalnoj ofanzivi

Showbiz 26. mar. 202113:28 > 13:35
Podeli:
Branislav Lečić Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/

Otkako je Danijela Štajnfeld dala iskaz Višem javnom tužilaštvu u kome navodi da ju je silovao glumac i političar Branislav Lečić, on ne prestaje da se oglašava u medijima, pokušavajući da se "opere" negirajući tvrdnje mlađe koleginice. Da li su sve učestalija Lečićeva obraćanja javnosti i sve jača medijska ofanziva evidentan odraz slabosti i pokušaj relativizovanja zločina za koji ga koleginica optužuje? Ono što je jedino sigurno je to da se Lečić u svojoj lakrdiji sve više srozava.

PROČITAJTE JOŠ

Lečić se nakon saznanja o tome čije je ime Štajnfeld navela u Tužilaštvu oglasio za Nova.rs, gde je kratko rekao:

„Ne mogu da imam komentar na jednu tako osetljivu temu, dok iz Tužilastva ne dobijem poziv i ne dobijem crno na belo da me je optužila za takvu stvar“, izjavio je on u ponedeljak za naš portal, nakon čega je istog dana usledilo i nešto opširnije saopštenje.

“Apsolutno poštujem zakon i pravne institucije ove države, i spreman sam da u bilo kom trenutku odgovaram u Tužilaštvu na ovakvu optužbu. U pitanju je najgnusnija laž koja me diskredituje”, naveo je Lečić u pisanom obraćanju medija.

To mu nije bilo dovoljno, te je istog dana i na društvenim mrežama napisao samo tri reči:

„Ljudi, samo polako.“

Dan kasnije, u utorak, Lečić je dnevnom listu „Danas“ dostavio pisanu izjavu, gde je naveo da je spreman da ide na poligraf “bez nakljukavanja sedativima, bez upotrebe bilo kakvih lekova i bez prethodno predočenih mu pitanja“.

“Ja, Branislav Lečić iz Beograda, najodlučnije poričem bilo kakve optužbe koje su na moj račun iznete. Nikada u svom životu nisam počinio niti jedno krivično delo, a kamoli delo silovanja ili bilo koje njemu srodno ili slično delo! Koristim ovu priliku da obavestim kako nadležno tužilastvo, tako i javnost da apsolutno nemam šta da krijem da nemam nameru da napuštam teritoriju Srbije i ovim putem molim nadležno tužilastvo i MUP Republike Srbije da mi se bez odlaganja uputi poziv radi saslušanja”, naveo je glumac u pisanoj izjavi dostavljenoj listu “Danas”, pa nastavio:

“Takođe, pod punom materijalnom i krivičnom odgovornošću spreman sam da se podvrgnem poligrafskom ispitivanju na sva pitanja, uključujući pitanja o razgovoru sa Štajnfeld koji je objavljen u pojedinim medijima”, naveo je Lečić, dodajući da izjavu daje “bez nakljukavanja sedativima, bez upotrebe bilo kakvih lekova i bez prethodno predočenih mu pitanja“.

Istog dana usledilo je i peto po redu obraćanje, ovoga puta na društvenim mrežama, gde se zahvalio onima koji su mu uputili podršku i ponovo istakao da čeka poziv Tužilaštva.

Foto:Screenshot/Facebook/Branislav Lečić

“Zahvaljujem se svim dobrim ljudima na rečima podrške u ličnim kontaktima, a posebno svima na društvenim mrežama. I dalje čekam poziv tužilaštva.”

PROČITAJTE JOŠ

Vrhunac Lečićeve lakrdije dogodio se u sredu, kada je snimio šesnaestominutnu monodramu, u kojoj se prvo obraća javnosti, a potom i svojo žrtvi – Danijeli Štajnfeld.

“Ja sam u medijima već osuđen. Svi misle, ili počinju da misle da sam ja monstrum, da sam ja podlac, licemer. Da sam neko ko se u stvari na jedan način predstavlja, a da je suština mog bića nešto sasvim drugo, jer sam, eto, sposoban za takav čin koji se zove silovanje žene. Možda će to sutra biti neki muškarac, možda će se sutra desiti da sam silovao i decu. Mene je ta izjava duboko pogodila, ali ne samo mene već i moje prijatelje, moju porodicu, moju decu… Ne samo to, pogodila je i suštinu mog bića, u pitanje se dovodi i moja karijera i moje ime i prezime koje moja deca treba da nose”, pričao je Lečić između ostalog u svojoj predstavi.

I, praveći od sebe žrtvu, Lečić se u ovom videu direktno obratio mlađoj koleginici:

„Danijela, ako sam te ikad u bilo kom trenutku, bilo kojim potezom ili slučajnim ili namernim gestom uvredio ili povredio, onda se duboko i iskreno izvinjavam. Izvinjavam se i tebi, Danijela, i svakoj ženi koja se na takav način osetila ugroženom ili poniženom. Reci istinu, Danijela, samo smo bili partneri u poslu. Maksimalno sam se trudio da shvatiš koju ulogu igraš, a neko ko bude gledao predstavu ili čitao tekst, jasno će videti odakle poreklo ovog tvog ponašanja. Ti i ja nikada nismo imali ni ljubavni odnos ni vezu, niti seksualni odnos. Samo si dobila podršku od mene i sada od toga praviš takvu vrstu igre.“

Dan kasnije se obratio i kolegama iz Beogradskog dramskog pozorišta, koje ga je na zahtev većine ansambla predstave „Kad su cvetale tikve“, izostavilo iz daljeg igranja.

Foto: Ivan Dinić/Nova S, Twitter/Branislav Lečić

“Sa onima koji sude o ljudima i ovakvim događanjima i optužbama, preko medija bez prava na moj glas i moju istinu, nikada više nemam sta da tražim. Zaboravite na našu saradnju, i poručite tim glumcima da me ni takvi ljudi, ni takvi glumci, uopšte ne zanimaju. Oni, bez obzira na godine ne znaju, ni šta je pravo, a ni pravda. Nek me izbegavaju u širokom luku. Istina će pobediti”, naveo je Lečić juče na svom Tviter profilu.

Nakon što ga je BDP izbacilo iz predstave, Lečić se istog dana sam izbacio iz politike.

Lečić FB printscreen

“Kako ova moja borba za istinu ne bi nanosila štetu svima onima sa kojima učestvujem u borbi protiv ovog zlokobnog režima, povlačim se sa čela pokreta Demokrate Srbije. Ovo je moja lična borba za odbranu svog integriteta, imena i profesionalnog ugleda i ne želim da opterećuje sve one koji su iskreni borci za normalnu, slobodnu i demokratsku Srbiju”, naveo je Lečić na društvenim mrežama.

I umesto da se bavi ključnim problemom, pokušao je da skrene pažnju sa bitne stvari, te počeo da se sada nastavlja i s voditeljkom Hristinom Stojiljković, koja je nedavno na Tviteru podelila prepisku s njim tvrdeći da ju je seksualno uznemiravao.

Lečić je naime sebi „u odbranu“ objavio navodno celu prepisku s voditeljkom, za koju mnogi misle da je zapravo fotomontaža.

Iako možda deluje nemoguće da Lečić niže padne u očima javnosti i kolega, on je podelio i mini-strip koji kruži društvenim mrežama, gde na njegovo pitanje „Šta sad“, čuveni Pepe Le Tvor (izbačen iz crtaća zbog „normalizovanja kulture silovanja“) odgovara „Sad će da te izbace iz svih filmova i serija“.

Uz to, Lečić je objavio i emotikone koji simbolizuju jake mišiće i smeh do suza, jer njemu je očigledno nešto smešno.

Šta to tačno, niko ne zna osim njega.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

 

Komentari

Vaš komentar