Foto:EPA/PAUL BUCK

Novo istraživanje pokazalo je listu javnih ličnosti "prve klase" koji imaju najviše lažnih, odnosno kupljenih pratilaca na Instagramu - a rezultati su iznenađujući.

Kako prenosi „Bilboard“, Institut za muzičke performanse iz SAD napravio je listu najpraćenijih javnih ličnosti iz sveta šoubiznisa i sporta na Instagramu, kako bi utvrdio koliko procenata njihovih pratilaca su zapravo pravi, postojeći ljudi, a ne lažni, kupljeni nalozi na društvenim mrežama.

PROČITAJTE JOŠ

U kategoriji „šoubiznis“, pomenuti Institut otkrio je da je voditeljka Elen Dedženeres prva na listi onih koja je kupila lažne pratioce na Instagramu – čak 48 procenata od ukupnog broja njenih followera.

Na drugom mestu nalazi se korejski bend „BTS“ sa 47 procenata lažnih pratilaca, dok je odmah za njima na listi i rijaliti zvezda Kortni Kardašijan koja ima 46 procenata lažnih pratilaca od ukupnog broja ljudi koji je prate na Instagramu.

Na pomenutoj listi najdominantnije su upravo sestre Kardašijan, jer pored Kortni i Kim i Kloi Kardašijan takođe imaju 44 procenata lažnih pratilaca na ovoj društvenoj mreži.

Druga velika imena na listi su i pop zvezde poput Arijane Grande, Majli Sajrus, Tejlor Svift, ali i glumica Prijanka Čopra.

Posmatrajući celokupnu listu, ona izgleda ovako:

  1. Elen Dedženeres – 49% lažnih pratilaca
  2. BTS – 47%  lažnih pratilaca
  3. Kortni Kardašijan – 46%  lažnih pratilaca
  4. Tejlor Svift– 46% lažnih pratilaca
  5. Arijana Grande – 46%  lažnih pratilaca
  6. Depika Padukone – 45%  lažnih pratilaca
  7. Majli Sajrus – 45% lažnih pratilaca
  8. Kejti Peri – 44%  lažnih pratilaca
  9. Kloi Kardašijan – 43%  lažnih pratilaca
  10. Prijanka Čopra – 43% lažnih pratilaca

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.