Foto: Hyperstar / Alamy / Alamy / Profimedia

Država Alabama pogubila je Natanijela Vudsa, čoveka za čiju se slobodu zalagala rijaliti zvezda Kim Kardašijan.

Naime, rijaliti zvezda Kim Kardašijan, pre dve godine krenula je da studira prava, a od tada se aktivno uključila u politiku i radi na rehabilitaciji zatvorenika i ispravljanju pogrešno donetih sudskih presuda.

Ona je tokom prethodnih nekoliko meseci aktivno bila uključena u slučaj zatvorenika Natalijena Vudsa, koji je osuđen na smrtnu kaznu zbog navodnog pucanja u trojicu američkih policajaca.

Foto:Printscreen/Tviter

Kardašijanka, kao i Vuds, tvrdili su da on nije pucao u policajce, te je rijaliti zvezda nekoliko puta apelovala na institucije da odlože njegovo pogubljenje.

Jedan od drugih osuđenika za ovaj zločin, Keri Spenser, priznao je da je on bio taj koji je pucao na policiju, te da je Natanijel nevin.

„Sud je ukinuo privremeni prekid izvršenja kazne. Moje srce i molitve su sa Natanijelom i njegovom porodicom. Ovo je tragičan primer nepravde u sistemu“, napisala je Kim na društvenim mrežama.

Pored Kim, Vuds je pre pogubljenja imao podršku i Martina Lutera Kinga, sina istoimenog borca za ljudska i građanska prava, a bilo je i nekoliko organizovanih skupova podrške.