Lane sa setom govorio o tome čega mu je uvek bilo malo u životu VIDEO

Showbiz 25. avg. 202118:51 > 20:03
Podeli:
Milan Lane Gutović
Milan Lane Gutović Foto: Ivan Dinić/Nova S

Milan Lane Gutović preminuo je danas u 76. godini posle duge i teške bolesti. Glumac je prošle nedelje primljen na Vojnomedicinsku akademiju zbog respiratornih problema, stanje mu se u poslednja dva dana naglo pogoršalo i bio je priključen na respirator. Prilikom svog gostovanja u emisiji "Balkanskom ulicom" autorke Vesne Dedić, glumac je odgovorio na pitanje - čega mu je u životu uvek bilo malo?

Emotivno i sa setom u očima, rekao je „ljubavi.“

PROČITAJTE JOŠ

„Uvek mi je bilo malo prijatelja, imao sam ih malo, a imam ih sve manje. Kada čovek prelista ceo svoj život, vidi da je samo jurio za ljubavlju i da ništa više nije radio. Uzimamo male zalogaje za ogromnu glad koju osećamo prema ljubavlju. Čoveku uvek fali čovek“, ispričao je Gutović tom prilikom.

Gutović je bio jedan od najomiljenijih srpskih glumaca u poslednjih 40 godina.

Rođen je na Umci 11. avgusta 1946. godine. Glumu je diplomirao na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu.

Član Jugoslovenskog dramskog pozorišta postaje 1967. kao deo grupe Bojanove bebe koju je okupio reditelj Bojan Stupica. Od 2006. bio je prvak Drame Narodnog pozorišta u Beogradu. Igrao je i na scenama Zvezdara teatra, Crnogorskog narodnog pozorišta, Bitef teatra, Slavija teatra, Beogradskom dramskom pozorištu…

Odigrao je veliki broj pozorišnih uloga, a ostaće posebno upamćen kao Kamij u Fejdoovoj „Bubi u uhu“ i kao Vladimir Nedeljković u Nušićevoj „Pučini“ u JDP. A generacije pamte njegov autorski kabare „Obično veče“ sa kojom je proputovao ceo svet i koja je prva predstava na srpskom jeziku igrana na Brodveju.

Bonus video

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar