Kristijan obećao Milici bubreg, pa uradio šta se ne sme – tetovirao se

Showbiz 04. avg. 202121:26 > 21:38
Podeli:
Foto: Instagram/milica.adamovic91, E-Stock/Miloš Rafailović

Milica Adamović, devojka kojoj je potreban bubreg i za čije je lečenje sakupljen novac, ove nedelje bi trebalo da dobije informaciju ko od potencijalnih donora može da joj pokloni organ, ali, s obzirom na to da se Kristijan Golubović, koji se prvi javio da joj pomogne, tetovirao pre 3 dana, automatski je ispao iz "igre". Naime, svako ko se tetovira mora da sačeka 180 dana da bi bio donor bilo organa ili krvi.

Kristijan je rekao za Telegraf.rs da nije znao da sveže tetovirani ne mogu da budu donori, i izrazio nadu da jedna mala sličica neće pokvariti njegovu želju da pomogne Milici. Ubeđen je i da od svih potencijalnih donora jedino on odgovara.

Naime, tetovaža „stopira“ svaku vrstu donorstva na 180 dana, odnosno, šest meseci, a kako su Milici lekari dali samo 6 meseci života, njoj je bubreg prekopotreban u što kraćem roku.

Nemam sidu, nemam ništa. Zdrav sam. Sterilne su igle, iz Amerike koje se predamnom iznesu. To je površinski deo kože, ne ide u krv. Nemam od koga da dobijem. Sam od sebe ne mogu da dobijem, sam sebe sam tetovirao i moju devojku. Malo smo se tetovirali – rekao je Golubović  i dodao da nije znao da od tetoviranja mora da prođe 6 meseci da bi bio donor, krvi i organa:

Neće to ništa pokvariti. Ja sam anđeoski nastrojen. Kome god da sam pomogao, dobro mu je išlo. Ja sam ubeđen da će ona dobiti moj bubreg od svih, mada ima dosta donatora. Moja krv je ista kao što je bila i pre. Ne tetoviram se ja u zatvoru, burgijom na ulici, ja se tetoviram u mojoj kući, sterilnoj, sa najboljim svetskim mašinama, sa najskupljim majstorima – izričit je on.

Stroga pravila vezana za donorstvo, ipak, moraju da se poštuju. Po njima, i oni koji žele da doniraju organ, kao i oni koji bi da doniraju krv, to ne mogu da učine 180 dana nakon tetoviranja, koliko je potrebno virusima poput hepatitisa i HIV-a da se razviju.

Podsećamo, godine 2009. Milici je, kada je imala svega 18 godina, zbog pogrešnih dijagnoza odstranjen levi bubreg.

Njoj su doktori nedavno dali 6 meseci života, jedino rešenje je novi bubreg, ali kako Milica nema živog srodnika koji bi mogao da joj donira bubreg, jedina nada je da se transplantaciju uradi u inostranstvu.

Novac u iznosu od 50.000 evra je sakupljen, ostalo je samo još da doktori kažu ko može da joj donira organ.

BONUS VIDEO: Treća doza vakcine

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar