Kraljevčani pale sveće na mestu gde je Tozovac odrastao

Showbiz 09. apr. 202116:53
Podeli:
Kraljevo opraštanje od Tozovca Foto:Nova.rs

Paljenjem sveća u Obilićevoj ulici u centru Kraljeva, u kojoj je stanovao kao dečak, stotinak Kraljevčana danas je simbolično na večni počinak ispratilo svog slavnog sugrađanina Predraga Živkovića Tozovca.

PROČITAJTE JOŠ

„Njegova muzika i pesme su nešto što ostaje za sva vremena. I, lepo je što mu Kraljevčani i na ovaj način odaju poštu i ispraćaju ga na večni počinak“, rekla nam je jedna od okupljenih.

Tozovac je rođen u gradu na Ibru, gde je završio osnovnu školu i gimnaziju. O njihovim dečačkim danima, ali i kasnijim druženjima kada je postao popularan i veoma cenjen u muzičkim i estradnim krugovima, prisetio se njegov školski drug Milan Matijević.

„Za nas je on bio i ostao naš Toza. Po ocu Svetozaru, koga su streljali fašistički okupatori. Zajedno smo išli u školu, čak zajedno upisali i isti fakultet, ali je njega nesporni, ogromni talenat odveo drugim putem“, kaže Matijević.

Kraljevo opraštanje od Tozovca Foto:Nova.rs

Matijević kaže da Tozovac nikada nije izigravao veliku zvezdu.

„Naše drugarstvo trajalo je celog života, bio je redovan na generacijskim godišnjim skupovima kraljevačkih gimanzijalaca“, kaže Milan.

Odlukom lokalnog parlamenta, Kraljevčani su 2012. Tozovcu dodelili zvanje počasnog građanina. Nakon nedavne smrti pokrenuta je inicijativa, za sada nezvanična na društvenim mrežama, da ulica u kojoj je stanovao, ili neka druga u gradu, ponese njegovo ime.

Predrag Živković Tozovac sahranjen je danas u Aleji zaslužnih građana u Beogradu uz zvuke svoje pesme „Jesen u mom sokaku“.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar