Koreografije koje smo kao klinci znali napamet

Showbiz 04. maj. 202109:33
Podeli:
Makarena Foto:Screenshot

Uz velike kako svetske, ali tako i domaće hitove često u paketu dolaze i prepoznatljive koreografije ili pokreti koji nas prosto zalude i pamte se godinama. Mnoge od njih znamo još od detinjstva, te bismo i dan-danas umeli da ih odigramo bez problema.

PROČITAJTE JOŠ

Ako neko ne zna čuvenu „Makarenu“ i njene slavne pokrete, verovatno živi ispod staklenog zvona. Pokreti koji prate ritam pomenute pesme uče se još u vrtiću, te će „Makarena“ zauvek ostati evergrin. Čak ni danas ne postoji osoba koja nije čula „Makarenu“ i koja ne zna da pleše uz istu.

Leto, more, vruć pesak i strastvena „Lambada“. Nakon nekoliko verzija, hit grupe „Kaoma“ zaludela je svet i njihovi koraci pamtiće se večno.

PROČITAJTE JOŠ

Mesečev hod, poznat i kao backslide, sinonim je za Majkla Džeksona i njegovu legendarnu numeru „Billy Jean“. Majkl je oduvek važio za vrsnog plesača i majstora scene, međutim mesečev hod će ubedljivo zauvek ostati nešto što će podsećati na njega.

„Gangam stajl“ je pokorio svet 2012. godine. Taj jednostavan pokret stvarno svima izmami osmeh na lice, jer je jako zabavan. „Gangam stajl“ je izvan svih kategorija. Ovaj ples je na Jutjubu pogledan više od 4 milijarde puta.

Uprkos svetskim zvezdama, i domaća scena „konja za trku ima“, i to više njih. Pored brojnih svetskih hitova, i naši pevači imaju talenta za ples i „zarazne koreografije“.

Dvedesete godine prošlog veka mnogi pamte po kriminalu i dens muzici. Pored dobrih pesama, denseri su se tada utrkivali i ko će imati bolji nastup ili koreografiju. Ona koja će zauvek ostati upamćena i koja je zaludela široke javne mase je koreografija grupe „Funky G“ za numeru „Oko za oko“.

Već početkom dvehiljaditih konkurentska grupa, „Đogani“ zaludela je sve svojim plesnim pokretima za numeru „Na silu“ i to je nemoguće da ne znate, ako ste rođeni devedesetih.

„Mahi, mahi, mahi, mahi, mahinalno, okrenem te usred noći i tako stalno“, ove reči su vam dobro poznate. Viki Miljković nije imala preterano tešku koreografiju. Uglavnom je nekoliko puta zamahnula rukama što je postalo dovoljno upamćeno.

Ana Nikolić se pojavila početkom dvehiljaditih godina i svojom pojavom odmah privukla pažnju javnosti. Pesmu „Romale, romali“, Nikolićeva je izvodila na Beoviziji 2006. godine, a koliko je bila zarazna pesma, toliko su nas zarazili i pokreti Ane Nikolić koju je plesna grupa pratila u stopu.

Iste godine je Beovizija iznedrila još jednu prepoznatljivu koreografiju – Ivana Jordan i njena čuvena „Lazarica“.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar