Kalush Orchestra, Mahmood Blanco
Kalush Orchestra, Mahmood Blanco Foto:EPA-EFE/ETTORE FERRARI/EPA-EFE/Paul Bergen

Veliko finale ovogodišnje Evrovizije biće održano u subotu, 14. maja ove godine. Nešto manje od mesec dana pred samo takmičenje, Konstrakta se, nakon promocija u Hrvatskoj i Izraelu, podigla na zvaničnim predviđanjima kladionica u Evropi. Međutim, prema kladionicama, najviše šansi za pobedu imaju Ukrajina i Italija.

Italijanska pesma „Brividi“, koju izvode Mahmud i Blanko, trenutno je druga na kladionicama i to odmah iza Ukrajine.

PROČITAJTE JOŠ

Tako bi, prema trenutnim kladionicama, Italija ponovno mogla da pobedi, što se nije dogodilo još od početka devedesetih. Tada je Irska oborila sve rekorde i pobedila tri godine zaredom i to 1992, 1993. i 1994. godine.

Ukrajina će biti na Evroviziji, bez obzira na rat

Članovi muzičkog sastav Kalush Orchestra saopštili su da se spremaju za Torino, iako u njihovoj zemlji bukti rat.
Predstavnici Ukrajine su ubedljivi favoriti za pobedu na ovogodišnjoj Evroviziji, budući da već nedeljama zauzimaju prvo mesto na svetskim kladionicama.
Ipak, zbog čitave situacije i činjenice da je u njihovoj državi ratno stanje, bilo je neizvesno da li će uspeti da se pripreme i da li će biti u mogućnosti da učestvuju na takmičenju.

Sada se oglasio pevač Oleh Psiuk, koji je otkrio da se on i članovi njegove grupe uveliko spremaju za nastup.

„Pripremamo se što bolje možemo i daćemo sve od sebe da predstavimo svoju zemlju na najbolji način“, rekao je pevač, koji se i zahvalio organizatorima Evrovizije na podršci koju im pružaju.

Njihova predstavnička numera „Stefania“ je za kratko vreme postala veoma popularna, a njihov nastup na Jutjubu ima skoro tri miliona pregleda.

Rusija je isključena sa ovogodišnje Evrovizije i neće imati svog predstavnika.

Mahmun najveća zvezda ovogodišnje Evrovizije

Italijanski predstavnici na Evroviziji, pobednici na 72. muzičkom festivalu Sanremo, odnedavni dvojac, pevači Majmud i Blanko, ubedljivo su najveće zvezde ovogodišnje Evrovizije.

Zapravo, Mahmuda sigurno znate još iz 2019. godine, kada je takođe predstavljao Italiju i pesmom „Soldi“ osvojio visoko 2. mesto na Evroviziji u Tel Avivu. Mnogi su neosvajanje prvog mesta smatrali najvećom greškom, a čini se da će sada u Torinu pokušati da vrate izgubljeno.

29-godišnji Alesandro Mahmud i 19-godišnji Blanko već su postali miljenici publike, a nakon što se na internetu pojavila pesma „Brividi“, mnogi su mišljenja da su čak i bolji od Maneskina, prošlogodišnjih pobednika na takmičenju.

Mahmud je u svojoj domovini postao poznat nakon učestvovanja u italijanskom X faktoru, iako tu nije postigao značajniji uspeh.

Takođe, i njih kao i njihove prethodnike „Mansekin“ karakteriše neobičan stil oblačenja.

Pesma Evrovizije 2022. godine biće 66. po redu izbor za Pesmu Evrovizije. Održaće se u Torinu, Italiji, zahvaljujući pobedi sastava Måneskin na Pesmi Evrovizije 2021. godine u Roterdamu sa pesmom „Zitti e buoni“.

Biće ovo treći put da se takmičenje održi u Italiji, posle 1965. godine u Napulju i 1991. godine u Rimu.

Takmičenje će se sastojati iz dva polufinala koja će se održati 10. i 12. maja i finala koje će se održati 14. maja 2022. godine.

40 zemalja će učestvovati na takmičenju. Jermenija i Crna Gora će se vratiti nakon odsustva 2021. godine, dok je Rusija diskvalifikovana sa takmičenja.

BONUS VIDEO: Konstrakta, prvi intervju nakon pobede na takmičenju za pesmu Evrovizije

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare