Foto:printscreen/youtube/eurovision

Objavljena je lista učesnika na dve polufinalne večeri na Evroviziji, ove godine u Torinu, Italiji. Srbija će se takmičiti druge polufinalne večeri.

Prema podacima koje je objavio zvaničan nalog Evrovizije na društvenim mrežama, Srbija će se ove godine naći u drugoj polufinalnoj večeri takmičenja, 12. maja u Torinu.

PROČITAJTE JOŠ

Konstrakta, zdrava umetnica, takmičiće se za prolaz u finale sa Finskom, Izraelom, Azerbejdžanom, Gruzijom, Maltom, San Marinom, Australijom, Kiprom, Irskom, Severnom Makedonijom, Estonija, Rumunija, Poljska, Crna Gora, Belgija, Švedska, Češka Republika.

Ana Đurić Konstrakta dugo je bila na 15. mestu, a sada se popela na 14. mesto. Ukrajina još uvek zauzima prvo mesto i sudeći po ovim procenama ima najviše šanse za pobedu.

Italijanska pesma „Brividi“, koju izvode Mahmud i Blanko, trenutno je druga na kladionicama i to odmah iza Ukrajine.

Tako bi, prema trenutnim kladionicama, Italija ponovno mogla da pobedi, što se nije dogodilo još od početka devedesetih. Tada je Irska oborila sve rekorde i pobedila tri godine zaredom i to 1992, 1993. i 1994. godine.

Pesma Evrovizije 2022. godine biće 66. po redu izbor za Pesmu Evrovizije. Održaće se u Torinu, Italiji, zahvaljujući pobedi sastava Måneskin na Pesmi Evrovizije 2021. godine u Roterdamu sa pesmom „Zitti e buoni“.

Biće ovo treći put da se takmičenje održi u Italiji, posle 1965. godine u Napulju i 1991. godine u Rimu.

Takmičenje će se sastojati iz dva polufinala koja će se održati 10. i 12. maja i finala koje će se održati 14. maja 2022. godine.

40 zemalja će učestvovati na takmičenju. Jermenija i Crna Gora će se vratiti nakon odsustva 2021. godine, dok je Rusija diskvalifikovana sa takmičenja.

Poslušajte predstavnike zemalja koji će se „sukobiti“ s Konstratkom u nastavku.

Finska

Izrael

Azerbejdžan

Gruzija

Malta

San Marino

Australija

Kipar

Irska

Severna Makedonija

Estonija

Rumunija

Poljska

Crna Gora

Belgija

Švedska

Češka

BONUS VIDEO: Konstrakta, prvi intervju nakon pobede na takmičenju za pesmu Evrovizije

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar