Lenka Žutković i Ana Đurić Konstrakta Foto:Budi human/Instagram/humanitarne.licitacije

Lenka je bila zdravo i srećno dete, sve dok se nije prehladila i tada su nastupili problemi.

Pevačica Ana Đurić Konstrakta pokazala je svoju humanitarnu stranu i potezom oduševila sve.

PROČITAJTE JOŠ:

Naime, ona se priključila akciji prikupljanja pomoći za malu Lenku Žutković.

Na stranici „Budi human – humanitarne licitacije“ na društvenim mrežama objavljena je fotografija naše ovogodišnje predstavnice na Evroviziji kako sa jednim kolegom iz benda prodaje narukvicu.

Kako je navedeno, početna cena narukvice je 2.880 dinara, a licitacija traje do danas u 19 sati.

Sav prihod od prodaje biće uplaćen za lečenje trogodišnje Lenke Žutković koja je u februaru 2020. godine, nakon prehlade, dobila laringitis. Tada je primljena u dečju bolnicu u Novom Sadu, gde joj se stanje pogoršalo i u jednom trenutku je prestala da diše.

Reanimacijom je preživela, ali je ostalo veliko oštećenje mozga usled hipoksije. Lenka ne vidi, ne hoda, ne sedi i ne govori.

Lenki je neophodna novčana pomoć kako bi joj bili omogućeni specijalistički pregledi, rehabilitacije, intenzivni fizikalni tretmani, transplantacija matičnim ćelijama, asistivna pomagala, rad sa logopedom i defektologom, tretmani u hiperbaričnoj komori koji joj izuzetno prijaju i pomažu, kupovina lasera koji bi joj bio od velikog značaja, navodi se na sajtu Budi human.

Uz to nepohodna su sredstva za hidro i hipo terapije, ortopedska pomagala, pomagala za vežbanje u kućnim uslovima, za suplemente, medicinske preparate, medicinski potrošni materijal, za pelene kao i za odlazak u Ameriku na neurointenzivne terapije laserom, MNRT i druge metode, kao i za putne i troškove smeštaja.

Na sreću, polje traumatične povrede mozga, hipoksija koju je Lenka doživela je odlično istraženo u Americi. Doktor iz Amerike je spreman na rad sa Lenkom. Porodici to uliva nadu da će Lenku vratiti, da će joj vratiti oduzeto detinjstvo, igru i osmeh na lice. Lenka na svakih šest meseci treba da boravi u Americi na intenzivnim terapijama.

Za Lenkino lečenje potrebno je 39.165.036 dinara.

Ako ste u mogućnosti da pomognete, to možete da uradite donacijom na sledeće račune:

Uplatom na dinarski račun:

160-6000000766381-97

Uplatom na devizni račun:

160-6000000766266-54

IBAN: RS35160600000076626654

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

BONUS VIDEO: Konstrakta, PRESS 13.05.2022

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare